Mini belső, maximális kényelem.

Van valami vonzó, idilli, romantikus az apró házakban. Olyan, mintha egy meséből léptek volna elő. Egyre több példát látunk arra, hogy ezek a házak akár élettérként is működhetnek, ha nem is egész évben, de a vakáció idején biztosan. A mobilis, mégis komfortos lakok a jövőben egyre nagyobb szerepet kaphatnak a turizmus, üdülés területén.

Számos példát láthattunk már arra, hogy a mini élettér is maximális komfortot biztosít. Egy kanadai cég, a Cabinscape nemrég tucatnyi mobilházat helyezett el Ontario területén. Ezek mind olyan helyen állnak, ahol remek a kilátás, elképesztő a természeti környezet. A tervek szerint a vadonba vágyó nyaralók bérbe tudják venni ezeket az alacsony fenntartási költségű, környezetbarát mobilházikókat.

A kabinházak kerekeken gurulnak, ezért bármikor át lehet őket máshova helyezni.

A házaknak nincs szükségük sok elektromos energiára, a LED-lámpák, a ventilátor és a komposztáló WC működtetéséhez. Ezek a házikók nyaralóhelyként funkcionálnak, nincs igény hatalmas hűtőre, más készülékekre sem. Meleg víz, fűtés, gázzal működő főzőhely – alapvetően napenergia biztosítja a működés feltételeit.

A természetközeli üdülésre vágyókat nem zavarja az sem, hogy kirándulni kell, ha el szeretnének jutni a házig. Megbirkóznak azzal is, hogy itt nincs medence, személyzet, bárpult, és cserébe az élményért vállalni kell a megszokottól eltérő dolgokat is (például a férfiaknak is ülniük kell a WC-n, amikor a kisdolgukat végzik).

A dizájn is egyedi, imádni való.

Az ágyból egyenesen az erdőre látunk, ki se kell lépnünk a házból. Jut hely egy kanapénak, reggelizőasztalnak is, de nem nehéz elképzelni, hogy az ember inkább a verandán tölti szívesen az idejét. Tulajdonképpen a kis mérettől függetlenül semmi sem hiányzik az igazi kikapcsolódáshoz.

Forrás: www.treehugger.com, képek: www.cabinscape.com