Kényelem a maximumon.

A kotatsu japán találmány: egy olyan többfunkciós bútordarab, amely magában foglal egy asztallapot és egy hozzá rögzített gigantikus takarót, a takaró alatt pedig egy melegítő egységet találunk. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a pokróc az egész családot melegen tartja.

A rendkívül kényelmes, puha tárgy története a 14. századra nyúlik vissza, amikor a tradicionális japán háztartások a kotatsu köré ültek, hogy melegen tartsa őket, amíg étkeznek. Manapság már számos modern verziója létezik a hagyományos dizájnnak, az asztalszerűtől a tárolóhellyel ellátottig. A nemrég piacra dobott „Super Big Kotatsu Futon” (a Belle Maison cégtől) olyan hatalmas, hogy az egész család elfér alatta.

A tipikus kotatsu futonnak kb. 160-210 cm minden oldala, a szuper nagy mérete viszont 360×390 cm. Ekkora textíliával már egy egész szobát be lehet burkolni a meleg puhaságba.

A bézs és barna színben kapható takaró víztaszító, poliészter mikroszálakból készült. Vagyis amiatt se kell aggódni, ha a bekuckózás alatt esetleg leöntjük forró teával.

Forrás: mymodernmet.com