A mézeskalács az egyik legismertebb és legkedveltebb karácsonyi sütemény.

Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, szinte minden háznál található jól bevált recept hozzá. Aki nem csak enni vagy ajándékba adni szeretné, a benne rejlő dekorációs lehetőségeket is kihasználhatja.

Ehhez nyújt most segítséget a svéd lakberendezési áruház. A saját bútoraik mintájára készítették a kicsinyített másukhoz a sablont, a már megszokott összeszerelési útmutató pedig végigvezet a folyamaton. Például ilyen egy fotelről  készült sablon:

Jól látszik az eredmény és a hozzá szükséges darabok is. A következő kép pedig megmutatja, hogyan készítsük el. A kivágott sablon alapján formáljuk meg a mézeskalácsot, kisülve pedig cukorsziruppal ragaszthatjuk össze, majd tojáshabbal díszíthetjük.

Persze a dekorálásnak csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen manapság már sokféle szórócukrot lehet kapni. A tubusos vagy épp filcszerű cukormázakon felül a csokireszelék vagy kókuszreszelék is jó szolgálatot tehet. Ezt a gyerekek is imádni fogják!

A Gingerbread Höme névre keresztelt útmutatót ide kattintva lehet letölteni!

Ha valaki mégsem rendelkezne tuti recepttel az alaptésztát illetően, az interneten rengeteg lehetőség közül választhatja ki a számára szimpatikusat, de készen is lehet ma már vásárolni bekeverve.

Még van idő elkészíteni!

Forrás. IKEA