Puha kövek.

João Bruno Videira autodidakta fonalművész. A portugál férfi elképesztően látványos és egyedülálló dolgokat készít gyapjúból: festményeket, ülőkéket, bútorhuzatot. Kis és nagy tárgyak kerülnek ki a kezei közül harmonikus, geometrikus mintákkal, élénk színekkel borítva. A színe szálak fonása végtelen lehetőséget rejt.

A férfi úgy nőtt fel, hogy gyapjú vette körbe. Az édesanyja tanár volt, de egyben szenvedélyes Arraiolos szőnyegkészítő is: ez egy tradicionális portugál szőnyegfajta. A művész pontosan ugyanezt az anyagot használja, mert a gyapjú ellenálló, jól alakítható, a textúrája és a színe egyedülálló – ezek a tulajdonságai teszik különlegessé.

A gyapjú festmények absztrakt irányzatra emlékeztetnek, a fonállal fedett padok és székek pedig jól illenek a letisztult stílusú terekbe. A kézműves termékek nem csak a bútorok között jelennek meg, de a dizájn alakításában is szerephez jutnak. Az inspiráló természet leginkább a gyapjúkövekben és a fákat, gyökereket megjelenítő, egészen egyedi alkotásokban érhető tetten. Még az élénk színek is harmonikusan simulnak a térbe. Egyszerűen lélegzetelállítóak, minden alkotás magára irányítja a figyelmet.

Forrás: mymodernmet.com