Díszítsük az otthonunkat natúr kenderzsineggel vagy színes dekorációs zsinórral beburkolt üvegpalackokkal.

Azok, akik szívesen készítenek rusztikus vagy tengerparti hatású lakásdíszeket, most jól figyeljenek. Kiváló alkalom kínálkozik ugyanis arra, hogy néhány formás üvegpalackot natúr kenderzsineggel vagy különböző színű dekorspárgával szépen felöltöztessenek. Lássuk, milyen lépésekből áll ez a nem túl bonyolultnak tűnő projekt!

Mindenekelőtt kerítsünk érdekes formájú üvegpalackokat, amelyek méretben, magasságban eltérnek egymástól. A legkézenfekvőbb választás természetesen a kiürült, tiszta borosüveg. Ezt követően készítsünk elő natúr vagy színes spárgát, fonalat. A színek kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a kész alkotásokat a lakás mely pontján fogjuk elhelyezni. Nem árt ugyanis, ha a zsineggel körbetekert üvegek harmonizálnak az adott helyiség már meglévő berendezési tárgyaival.

Fotó: cameocottagedesigns.blogspot.com

A spárgán, zsinóron kívül egyéb kiegészítőkkel is feldobhatjuk az üvegeket. Ilyenek például az újságpapírból kivágott vagy font virágok. Ezeket be is festhetjük, hogy izgalmas kontrasztot alkossanak a felhasznált zsinór színével. A virágokkal nagyszerűen eltakarhatjuk azokat a helyeket, ahol két elvágott zsinórvég találkozik az üvegen. Az újságpapíron kívül a díszítésre használhatunk maradék textilt, csipkét, szalagot, zsákvásznat, gombokat, illetve nagyobb gyöngyszemeket is.

A projekt fontos kelléke egy jó ragasztópisztoly, amely nagyban megkönnyíti a folyamatokat, valamint lehetővé teszi a tiszta, gyors munkát. Ragasztópisztoly hiányában barkácsáruházban, kreatív hobbiboltban vagy művészellátóban szerezhetünk be megfelelő ragasztót.

Fotó: cameocottagedesigns.blogspot.com

A spárgát az üveg talpánál kezdjük el körbetekerni. A ragasztót kis részletekben vigyük fel az üveg felületére, és a zsineget fogjuk oda az üveghez, amíg oda nem köt. Így haladjunk az üveg körbetekerésével, ügyelve közben arra, hogy a zsinór alkotta sorok egyenesen álljanak, szorosan egymás mellett legyenek és mindenütt fedjék az üveget. Egészen addig folytassuk az üveg zsinórba történő becsomagolását, amíg el nem érjük az üveg nyakát, majd végül a száját is. Munka közben nem feltétlenül szükséges az üveg teljes felületét beragasztóznunk, de az alsó részét, illetve ott, ahol az üveg szűkül, mindenképpen célszerű. Természetesen arra a szakaszra is kerüljön ragasztó, ahol az üveg szájánál a zsineg véget ér.

A zsinórral körbevett üveget tovább dekorálhatjuk a már említett papír- vagy textildíszekkel, gyöngyökkel, gombokkal.

A magában álló zsinóros palack funkcionálhat virágvázaként, a több darabból álló, egymással harmonizáló üvegek együttesével pedig szép összhatást érhetünk el.

Fotó: pinterest.com
Fotó: etsy.com
Fotó: cameocottagedesigns.blogspot.com
Fotó: pinterest.com
Fotó: pinterest.com