Mindazok figyelmébe, akik saját kezűleg is elkészíthető, egyedi kerti díszre vágynak.

A dekorációs gömbökkel érdekesebbé, színesebbé, vidámabbá tehetjük a kertünket, ráadásul pompás kontrasztot alkothatnak a virágágyás különböző növényeivel. A saját készítésű gömbök szépsége nagyban fogja tükrözni továbbá a készítő egyedi stílusát, árulkodni fog annak személyiségéről.

A legegyszerűbb megoldás, ha a kreatív hobbi szaküzletekben beszerezhető dekorköveket, lapított, kerek üvegkavicsokat ragasztunk egy már otthon meglévő gömbre vagy labdára. Művészi hajlamainkat úgy is kiélhetjük, ha a magunk megálmodta motívumokat alkalmazva kifestjük a gömböt.

Léteznek továbbá olyan megoldások, amelyek kivitelezéséhez habarcs készítésére is szükségünk lesz. Szép példa a kagylókkal, vegyes üvegdarabokkal, illetve az újrahasznosított apró fémtárgyakkal díszített gömb. A dekorgömbkészítés egyúttal arra is kiváló alkalmat teremt, hogy ily módon hasznosítsuk és tegyük közszemlére az addig a kíváncsi tekintetek elől elzárva, fiókokban gyűjtögetett apró kincseinket. Aki igazán különleges kerti gömbre vágyik, az azt is megteheti, hogy a gömb belsejében világítótestet helyez el, amellyel egy csapásra hangulatossá teheti a sötétedés utáni meleg, nyári estéket.

1. Lámpabúra + üvegkavicsok

2. Csempedarabok, üvegkavicsok, kerámia vegyesen

3. Régi pénzérmék újrahasznosítva

4. Krómmal bevont gömbök

5. Tengeri kagylókkal díszített gömbök

6. A beton is lehet mutatós

7. Pillangós gömb

8. Dekorkövek + pillangók

9. Egy egész görögdinnye meg a fele

10. Csillogó arany-zöld üveggömb

11. Koncentrikus körök a lila és a rózsaszín minden árnyalatában

12. Gyöngykaviccsal teleragasztott gömb, a kavicsos madáretető ráadás

13. Üvegkavicsok és fiókban gyűjtögetett apró kincsek elegye

14. Kézzel festett virágos-leveles-pillangós gömb

Fotó: feedxp.com