A fenntartható lakásfelújítás jegyében.

10 négyzetméternyi alapterület általában még egyetlen szoba esetében sem mondható soknak. Csók-Gyöngy Tímeáéknak azonban mindösszesen ennyi állt rendelkezésükre ahhoz, hogy egy egész kis apartmant, életteret kialakítsanak.

“Az ingatlan 10,5 négyzetméter alapterületű, plusz a galéria. A kis területen minden helyet kapott, ami egy kényelmes, kulturált élethez szükséges. A helyiség teljes felújításon esett át. Tégláig lett csupaszítva és nulláról terveztünk meg mindent.

Fontos szempont volt a környezet kímélése a lakás felújítása során. Régi darabok beépítése, felújítása vagy máshol megmaradt anyagok felhasználása. Fenntartható lakásfelújítás, ez az egyik legfontosabb szempontunk. S persze fontos a minőségi munka, hogy hosszú távon jól szolgáljon a berendezés.

Mire kellett különösen figyelni? Arra, hogy minden befér-e. Nagyon sok gondolkodást és számolást vett igénybe a lakás kialakítása. Minden centi számított. Türelem, kreativitás és kitartás. Legelsőnek ezek jutnak eszembe. Ezen kívül persze minden más földi dolog, ami egy általános lakásfelújítás során szükséges, pénz és szakember.

A “nappali” rész elegendő egy kis pihenőre a kanapén, asztalhoz lehet ülni evésnél, itt kapott helyet egy akasztós szekrény két polccal, valamint a lépcső alatti részt is beépítettük. Itt elfért egy mosó-szárítógép, a többi rész szabadon pakolható.

A konyharészt asztalos segítségével építettük saját elképzelés alapján. Ehhez a faanyagot egy régi, sérült ónémet komód adta. A bútor oldalait és a nagy fiókokat használtuk fel. A beépítés előtt én festettem le az elemeket. A fiókok előlapjaiból készítettünk ajtót a kazánt takaró gipszkarton dobozra.

Van egy kicsi fürdőszoba zuhanyzóval, kézmosóval és wc-vel. A kézmosó szekrénye szintén egy általam felújított darab. Régi éjjeliszekrényt használtunk fel. A lámpát az interneten vettük másodkézből, kis igazítás után vagány eleme lett a helyiségnek.

A galéria kicsit nagyobb, mint egy franciaágy. A boltíves mennyezet miatt elég tágas odafent a tér. Az ágyvég egy két fiókos tároló, ami szintén általunk felújított bútor.

A tavaszi karantén miatt kicsit lassabban haladtunk a tervezettnél.

Ami a költségeket illeti, pontos számokkal nem tudok szolgálni. A Last Hope Kft. csapatával igyekeztünk kevésből sokat kihozni a minőségi kivitelezés jegyében.

A végeredmény nagyon tetszik és teljesen elégedettek vagyunk, de ezért meg is dolgoztunk! Sokat tanultunk a folyamatok közben, és így utólag bátor vállalkozásnak érzem ezt a tervet, amit sikerült az elképzeléseink szerint megvalósítani.”

Köszönjük Tímeának, hogy bemutatta nekünk a 10 négyzetméteres apartmant, reméljük, sokak számára jelent majd inspirációt!