A sziklás sziget tetején, 24 méteres magasságban áll a bájos házikó.

A Cornwellben található Newquay közelében, csupán néhány méterre a brit partoktól található az aprócska sziget, mely a Towan-sziget nevet viseli.

A szigetet először 1838-ban, egy árverésen adták el a Billing testvéreknek, egy vállalkozó szellemű családnak, akik így földhöz jutottak. A Billing testvéreket gyakran látták a környékbeliek a sziget kertjeiben dolgozni, burgonyát termesztettek és csirkéket is tartottak.

The Island on Towan Beach, Newquay, Cornwall UK

A függőhidat később, 1902-ben építették, hogy állandó összeköttetés létesüljön a sziget és a part között, ház pedig még később, 1910-ben épült rá. A híd az egyetlen magántulajdonban lévő függőhíd Nagy-Britanniában.

Fotó: huffingtonpost.co.uk
Fotó: happypontist.blogspot.in

A viktoriánus épületet, mely eredeti funkciója szerint teaház volt, az 1930-as években három hálószobás Edward-korabeli lakóházzá alakították át. Azóta különböző lordok és arisztokrata párok otthona. Miután az utolsó tulajdonos 2012-ben eladta az ingatlant, bérelhető nyaralóvá alakították és heti 5 575 fontért (közel 2,2 millió forintért) kínálják. Az ingatlan azóta “A ház a tengerben” néven vált ismertté.

Newquay_S07586

Forrás: www.amusingplanet.com, kiemelt kép: www.cornwalllive.com