Mutatós bútordarab.

A gyorsan változó lakásdivattrendeket nem mindig egyszerű követni, sőt, nem is biztos, hogy érdemes. De ha van egy szerkezetileg egyébként stabil bútordarabunk, melynek látványa már nem kedves számunkra, cseréje helyett lehetőségünk van felfrissíteni.

Pop Adrián is hasonlóképp tett, amikor egy használt íróasztalnak adott új külsőt – egyszerűen, festéssel. Az alábbiakban Adriántól tudhatjuk meg az íróasztal átalakulásának részleteit.

“Szükségünk volt egy íróasztalra, mert eddig nem volt, és mivel a beszerzési ár is fontos szerepet játszott, ezért csak a használt jöhetett szóba. Így hát nekiveselkedtünk egy használt dolgokat hirdető oldalnak, és megtaláltuk az árban és kinézetben is megfelelő darabokat. Az is fontos szerepet játszott a döntésben, hogy nem vagyunk kezdők ebben a témakörben.

Először is el kellett érte menni, ami egy teljes napot vett igénybe, 5 óra oda, 5 vissza. Ezenkívül nem sok mindenre volt szükség, kellett egy henger, egy ecset, egy kis vízalapú, matt fehér festék, illetve egy kis zsírtalanító. Ezek nem kerültek sokba, főleg, hogy festék és ecset volt itthon, a régebbi projektekből megmaradtak.

A festék kapcsán a döntő tényező az volt, hogy milyen van itthon, de egyébként tapasztalatból is ugyanezt a festéket (Oskar matt fehér festék) vettem volna.

Az asztal igényelt egy kis csiszolást, a hibák kijavítását folyékony fával (ez is volt itthon), utána zsírtalanítás és mehetett is rá a festék.

A székszerkezetnek a megerősítésére is szükség volt. Ez abból állt, hogy szétszedtem, az illesztésekbe faragasztót tettem, illetve a csavarokat ismét jól meghúztam. Utána elvittem egy kárpitos szakemberhez, hogy áthúzza a kárpitot. A műbőr helyett egy nagyon világosszürke szőtt anyagot választottunk.

Különösebb odafigyelést azon kívül, hogy festék csak oda kerüljön, ahova kell, nem igazán igényelt.

Ha az utazást nem számolom, akkor egy teljes nap alatt kész volt minden, ami nem a kárpitos dolga volt. A végösszeg 50000 forint körül van, útiköltséggel, anyagköltséggel, kárpitozási díjjal együtt.

Nagyon tetszik, nagyon meg vagyunk elégedve. A festés még tart, de más darabokból kiindulva, amiket a múltban csináltunk, bizakodóak vagyunk, de természetesen azért vigyázni kell rá.”