Gareth és Lamorna Hollingsworth egy évig voltak nászúton, amit lakókocsiban töltöttek utazással.

Annyira megtetszett nekik ez az életforma, hogy úgy döntöttek, a hétköznapokat is így szeretnék tölteni. Ekkor jött az ötlet, hogy a megoldás egy busz lesz, hiszen a lakóautónál kicsit nagyobb teret ad, de mégis lehet közlekedni vele. Megszerezték az emeletes buszhoz szükséges jogosítványt, majd vettek az eBayen egy 1997-es évjáratú Scania típusú járművet, és már indulhatott is az átalakítás.

Közel két éve dolgoznak az új otthonukon, első lépésben teljesen le kellett csupaszítaniuk, mielőtt a kedvükre alakíthatnák. Lényegében csak a váz és a közlekedéshez szükséges motorikus rendszer maradt érintetlen, minden lebontottak az utolsó szögig.

Kicserélték a padlókat, a burkolatokat, mindent funkcionálissá tettek, és az egyedi igényekre igazítottak. Alaposan átgondolták a dolgot, hogy meglegyen a kellő komfort. Került a buszba víztartály, komposztáló vécé és zuhanyzó, egy komplett konyha sütővel, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, kamrával és konyhai tárolóval, a fűtésről fatüzelés gondoskodik, az energiaellátásról pedig napelemek. Az emeleten található az irodájuk, ami egyben társalkodó is, és egy francia ágy képében a hálószobájuk.

Tulajdonképpen minden megtalálható benne, ami egy átlagos lakásban, viszont ezzel lehet helyet változtatni, és bármikor kicserélni a panorámát. Kicsit hosszabbra nyúltak a munkálatok, mint tervezték, hiszen nincs a buszban semmi szögletes, semmi vízszintes, minden fal íves, és mivel a busz nem sík terepen parkol, így a vízmérték sem segít, de szerintük így is megéri. Hamarosan újra útnak indulhatnak imádott kutyájuk társaságában a kalandos élet reményében.

Forrás: DailyMail

Ez is érdekelhet:

Buszokból kialakított otthonok a nomád stílus jegyében