A ’80-as, ’90-es évek klasszikusai, amelyek szinte minden háztartásban fellelhetők voltak.

Olyan tárgyak ezek, amik (jobb esetben) kedves emlékeket idéznek fel a gyerekkorral,  szülőkről, nagyszülőkről. Azokból az időkből, amikor otthon volt a ‘cukrászda’ vasárnap délután a pláza helyett, amikor nem George Clooney ajánlotta a kávét, hanem a szomszéd, amikor Géza csengetett be a menza menüjével és nem a pizzafutár.

Kalandozzunk el kicsit a nosztalgia tengerén!

Szódásszifon

A varázslat, ami egy patron betekerésével szódát készített vízből. Fröccs a felnőtteknek,  málnás macifröccs a gyerekeknek. Azóta sem sikerült újra megtalálni azt az ízt, amit a házi málnaszörp és a szóda kombinációja nyújtott.

A háttér is ismerős, ugye?

#soda #szodasszifon #vintage

A post shared by Krisztina Csizmadia (@csizmacska) on

Kockás abrosz

Piros-fehér. Zöld.-fehér. Kék-fehér. De inkább piros-fehér. Mindenütt. És szóda! Ezt már nem kellett tekergetni, csak cserélgetni.

#stillife #dinner #friends #szodasszifon #pestside

A post shared by enikő varga (@vevexx) on

Alumínium kiegészítők

Többszintes ételhordó, teáskanna, tejeskanna, kávéfőző. A kotyogós még most is a legjobb!

retronom.hu

Habszifon

Szintén egy patron, egy habtejszín és egy kis varázslat, ahogy a gesztenyepürére került a hab. A rikító színeivel mindenkinél ott kandikált.

retro.network.hu

Zsírosbödön

A lilahagyma és ‘zsírosdeszka’. Ez a bödön mindig előkerült, ha a papa éhes volt, de az ebéd még nem volt kész.

Tejtartó

A zacskós tejek megmentője! Bár még ezzel együtt is előfordultak balesetek.

Összecsukható pohár

Amíg nem tanultad meg ügyesen megfogni, addig nem ittál, mert állandóan összecsuklott, főleg, ha kicsit már ki volt kopva. De minden kirándulás és nyaralás kötelező kelléke volt, ugye?

Klasszikus mérleg

Becsületes nevén tolósúlyos konyhai mérleg. Sokáig csak egy zörgős játéknak tűnt. Viszont, amikor megtanultad kezelni, mintha értelmet nyert volna a világ létezése. Mit nekem tárázás!

Vájling

Nem volt szép, de legalább hatalmas. A mama mindig ebben gyúrta a tésztát, néha énekelt is közben, vagy mesélt az életről.

Te mire emlékszel még?