Főtt tojás, kifújt tojás, tojáshéj.

Nem kell a népművészet kiváló mestere címet birtokolnunk ahhoz, hogy kicsik és nagyok örömére az alábbiakhoz hasonló húsvéti díszeket varázsoljunk a lakásba vagy a kertbe. Természetesen mi is csodálattal adózunk a tojáspingáló asszonyok irigylésre méltó tehetsége előtt, de előfordulhat, hogy idő, energia vagy gyakorlott kéz hiányában szerényebb eszköztárral kell megoldanunk az otthonunk ünnepi díszbe öltöztetését. Ehhez szeretnénk az alábbiakban néhány hasznos trükköt, apró turpisságot, ötletet mutatni.

A fő alapanyag, a tojás adott, hiszen az ünnepi időszakban rendszerint nincs belőle hiány. Íme, mi mindent kezdhetünk vele!

Már egy kevéske minta is mutatós:

Tartalom
Már egy kevéske minta is mutatós:Elronthatatlan pöttyözés:Nagyobb pettyek, ezúttal öntapadós hátú színes matricából:A fehér tojás már önmagában mutatós, így elég egyetlen különleges madártoll és egy kis spárga, hogy dísz váljék belőle:Jó hasznát vehetjük a régi csipketerítőnek:Felhasználhatjuk a varródobozban lelt gombokat, gyöngyöket, szalagokat is:Újabb szalagos tojások:A kimosott tojáshéjba ültethetünk salátát vagy vethetünk bele étkezési csíramagot (zsázsát, retket, brokkolit):A tojáshéjat dekorálhatjuk friss fűszernövényekkel is, többek között metélőpetrezselyemmel vagy snidlinggel:Aki ismeri a hagymahéjjal történő hagyományos tojásfestési eljárást, idén is alkalmazhatja. Minél tovább hagyjuk a főzetben a tojásokat, annál sötétebb lesz a színük:Az óvatosan kifújt tojásokat felfüggeszthetjük a kertben valamelyik virágzó gyümölcsfára:Dekoráció egyszerűbb már nem is lehetne – a tojáshéjba szép, sárga virágfejek (szalmavirág, boglárka) kerültek:A tojásokból kikelő pipikék elkészítéséhez elég egy kis vatta, színes karton vagy filc és pár csepp ragasztó:A tojásnyuszihoz és -csirkéhez szükségünk lesz hurkapálcikára és színes filc anyagra. Az állatkák arcát alkoholos filctollal rajzoljuk meg:A kifújt fehér tojások üvegvázában is igen dekoratívak. Jobbra pedig muffinpapírban csücsülő, szalmakalapos tojásemberke öntapadós mozgó szemekkel:Idilli húsvéti kompozíció karton tojástartóval, a kertben szedett százszorszéppel és ibolyával, valamint pár tollpihével:A főtt tojások dekoratív virágok és levelek, valamint egy bájos kerti pozsgás ölelésében várják az elkerülhetetlent:Színben harmonizáló őszirózsa és árvácska segít a dekorálásban:Ami a legfontosabb: hagyjuk a gyerekeket szabadon alkotni!SÁRGA, PIROS, KÉK – amikor a családfő beszáll a dekorálásba és 6 másodperc alatt megoldja a feladatot:

Elronthatatlan pöttyözés:

Nagyobb pettyek, ezúttal öntapadós hátú színes matricából:

A fehér tojás már önmagában mutatós, így elég egyetlen különleges madártoll és egy kis spárga, hogy dísz váljék belőle:

Jó hasznát vehetjük a régi csipketerítőnek:

Felhasználhatjuk a varródobozban lelt gombokat, gyöngyöket, szalagokat is:

Újabb szalagos tojások:

A kimosott tojáshéjba ültethetünk salátát vagy vethetünk bele étkezési csíramagot (zsázsát, retket, brokkolit):

A tojáshéjat dekorálhatjuk friss fűszernövényekkel is, többek között metélőpetrezselyemmel vagy snidlinggel:

Aki ismeri a hagymahéjjal történő hagyományos tojásfestési eljárást, idén is alkalmazhatja. Minél tovább hagyjuk a főzetben a tojásokat, annál sötétebb lesz a színük:

Az óvatosan kifújt tojásokat felfüggeszthetjük a kertben valamelyik virágzó gyümölcsfára:

Dekoráció egyszerűbb már nem is lehetne – a tojáshéjba szép, sárga virágfejek (szalmavirág, boglárka) kerültek:

A tojásokból kikelő pipikék elkészítéséhez elég egy kis vatta, színes karton vagy filc és pár csepp ragasztó:

A tojásnyuszihoz és -csirkéhez szükségünk lesz hurkapálcikára és színes filc anyagra. Az állatkák arcát alkoholos filctollal rajzoljuk meg:

A kifújt fehér tojások üvegvázában is igen dekoratívak. Jobbra pedig muffinpapírban csücsülő, szalmakalapos tojásemberke öntapadós mozgó szemekkel:

Idilli húsvéti kompozíció karton tojástartóval, a kertben szedett százszorszéppel és ibolyával, valamint pár tollpihével:

A főtt tojások dekoratív virágok és levelek, valamint egy bájos kerti pozsgás ölelésében várják az elkerülhetetlent:

Színben harmonizáló őszirózsa és árvácska segít a dekorálásban:

Ami a legfontosabb: hagyjuk a gyerekeket szabadon alkotni!

SÁRGA, PIROS, KÉK – amikor a családfő beszáll a dekorálásba és 6 másodperc alatt megoldja a feladatot: