Szépen mutatnak a természetes fából készült hóemberek a ház előtt.

A bájos és egyben nagyon látványos hóembereket megálmodójuk, Nagy Mónika mutatta be az egyik facebook csoport tagjainak. A kreatív megoldás azonnal felkeltette a figyelmünket, ezért arra kértük, mondja el nekünk, pontosan hogyan készültek.

A hóemberek készítéséhez az ötlet onnan jött, hogy az udvarunkról kivágattunk egy hatalmas diófát, aminek egy vastagabb ágából először kis Mikulásokat készítettem. Mivel nagy tetszést aratott az ismerőseink körében, ezért elkezdtem gondolkozni, hogyan lehetne melléjük hóembereket is alkotni.

Végül a kerek rönkök adták az ötletet, hogy azokból szeleteket vágva össze lehet állítani akár hóembereket is.

Ebben a párom segédkezett. Kiválasztottam pár rönköt, ő pedig vágott belőle kb. 20 cm-es szeleteket. Pár napig hagytuk száradni a pincében a szeleteket, majd a párom lecsiszolta a felületüket. Ezt követően pedig kifestettem őket.

A festéshez az Egrokorr Zrt. által forgalmazott Dunaplaszt Kerítésfesték Aquát használtam, amit lehet kapni 0,25 l-es kiszerelésben is nagyon sokféle színben, kedvező áron. A festék vízbázisú, ami azt jelenti, hogy szinte semmilyen illata nincs, ezért nyugodtan tudtam festeni vele bent a meleg lakásban is. Pillanatok alatt megszáradt.

Ezek után már csak sálat kellett kötni a nyakukba és a kalapjukat kidíszíteni. Ehhez egy régi sötétítőt használtam fel, így minimális költséget jelentett a két hóember elkészítése.

Köszönjük a beszámolót, reméljük, sokak udvarát fogja díszíteni egy-egy hasonlóan szép figura!