A kertészek valahol igenis művészek.

Olyan lélegzetelállító díszkerteket tudnak létrehozni, amelyekben öröm időzni. Egy kis fantáziával és stílusérzékkel (na meg persze némi kertészeti tudással) bárki belevághat, hogy megalkossa a saját kis csodálatos udvarát. Ehhez mutatunk egy kis inspirációt:

Dzsungel

A sok szép növénynél csak a rengeteg szép növény lehet jobb, ez lehetne a mottója a dzsungelre hajazó kertek híveinek. Az esőerdők hangulatát idéző kertekben érezni a természet lüktetését, ráadásul a burjánzó növényzet bővíti a botanikai ismereteket. Ha sok virág közül egy elhervad, biztos nem lesz olyan feltűnő ilyen környezetben, mint amikor egymaga áll egy rendezett kert közepén.

Vintage

Az újrafelhasznált dolgok kopottas romantikája kiválóan illik a zöld környezethez. Olyan megnyugtató hatást varázsol, ami szinte kéri, hogy egy finom teát kortyolgatva időzzünk benne sokáig és merengjünk az élet nagy dolgain. Pihenés a testnek, lecsendesedés a szellemnek.

Wow! Love this ivy covered sunroom posted by @verandamag ! #ourlovelygarden

A post shared by Lovely Gardens (@ourlovelygarden) on

Sivatag

Aki kevesebbet szeretne a locsolással foglalkozni, megalkothatja a sivatagi hangulatot. Több szárazságtűrő növény és sziklakert és máris érezhetjük a nyári hangulatot. Pici oázisokkal tovább lehet fokozni a varázslatot.

Kerti mütyűrök

Amikből sosem elég. De tényleg. Nem csak kerti törpe létezik ám! Annyiféle szép vagy épp mókás verzió van a kertet feldobó apró kis lényekre, hogy felsorolni is lehetetlen. Azért szemezgetünk belőlük:

Flamingó

Morzsi, aki sosem kér enni

Aki a kerti törpéket felfalja

Nosztalgiázz Moncsicsivel!

Manók és tündérek

#kissthefrog #gardenpixie Little wonders in a friend's garden.

A post shared by Priyanka Sinha (@psinhahere) on