Legalább egyet, de az sem baj, ha több van.

A növények javítják a levegőminőséget, gyönyörködtetik a szemet, esetenként illattal, gyógyító hatással kápráztatnak el bennünket. Van, amelyik nem csak virágaival javítja az életminőségünket, hanem állítólag szerencsét is hoz.

Mindenképp hozzátesznek az életünkhöz, ezért érdemes kipróbálni. A négylevelű lóheréről mindenki hallott, de van még rajta kívül több is. Mutatjuk, melyek ezek:

Szerencsebambusz

Régóta ismert növény, mely állítólag amellett, hogy örömet és gazdagságot, biztonságot és egészséget hoz a ház lakói számára.

Pozsgafa

Többek között a pénz bevonzásában, a helyes pénzügyi döntések meghozatalában lehet segítségünkre.

Gardenosaurus #spring #dinosaurus #pozsgafa #plants #garden #gardening

A post shared by Villányi Szilvia (@szilvia_villanyi) on

Orchideák

Nem csak elragadó szépségük miatt közkedveltek, az orchidea a szerelem virága: vonzza a szerelmet és elmélyíti a barátságokat.

#storczyk#orchidea#Pink#pinkflower#instaflower#instaorchidea

A post shared by Asia Pakosiewicz (@asiapakosiewicz) on

Bazsalikom

Bazsalikomot tartani otthon több szempontból is hasznos: fűszerezhetjük és díszíthetjük vele ételeinket, emellett pedig szerelmet, szenvedélyt, szépséget és jólétet hoz.

Kis babák #bazsalikom #basil #plant #home #mygarden

A post shared by Nita Nita (@nita_band) on

Anyósnyelv

Amellett, hogy igazán könnyű tartani – még egy sötétebb zugban is elvan, ráadásul ritkán kell öntözni – állítólag bevonzza a sikert, a gazdagságot és a bölcsességet.

Talk about #sansevieria collection goals! ?? . . . #Repost @melissamlo ・・・ Sansevieria family photo ?? From tallest to smallest: S. zeylanica, S. robusta, S. moonshine, S. fernwood, and S. jade. Most likely my largest collection from the same genus. When asked what kinds of plants are recommended for the newbie plant parent, I almost always suggest one of these guys. They tolerate almost all light conditions except for direct, thrives on neglect—watering once a month is generally good enough—and they come in so many varieties! Happy #sansevieriasunday . . . #snakeplant #succulent #sansevieria #sansevieriamoonshine #sansevieriafernwood #motherinlawstongue #airpurifier #houseplants #homedecor #plantlove #green #sheridannurseries #nasacleanairstudy #houseplantclub #melsplants #melsgreennotes? #fredthesnakeplant

A post shared by ~Eunice~ (@idrinkandigrowthings) on

Békeliliom vagy vitorlavirág

Ajánlható hálószobába is, hiszen a lelki egyensúly, a béke megteremtése a “szakterülete”.