A rekkenő hőségben legszívesebben egy kellemes medence hűsítő vizében pihennénk.

Ma már nem feltétlenül egyenlő a luxussal és a nagyberuházással egy otthoni, kerti medence. Széles a kínálat, melyben bárki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Mielőtt fejest ugranánk a medencevásárlásba, alaposan át kell gondolni és fel kell mérni a lehetőségeket, így elsőként az online kínálatot ajánlott végigböngészni. Alapvetően három medencetípust – merev, puha falú, valamint fémvázas – különítenek el a szakértők.

Fotó: www.mall.hu

A puha falú, felfújható medencék előnye a könnyű telepíthetőség és a gyors összerakás, míg a merev falú és a fémvázas szerkezeteknél hosszadalmasabb és időigényesebb a felállítás, cserébe stabilabbak, nagyobb a mélységük és jobban bírják a gyűrődést. A felfújható peremű medencék általában 1-2 szezont bírnak ki, az erősített felső résszel rendelkező típusokat azonban akár 4-6 nyáron keresztül is használhatjuk.

A medence kiválasztásakor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • a medencét használók száma,
  • életkora,
  • aktivitása és az, hogy
  • átlagosan milyen gyakran fogjuk használni.

A medence megvásárlása után ügyelni kell a megfelelő elhelyezésre, a folyamatos karbantartásra és tisztításra is.

A medencét egy abszolút sík, homogén, tiszta és stabil területre ajánlott felállítani, aminek a közelében nincsen hangsúlyos növényzet, nincsenek szúrós és éles tárgyak, és ahol kevés az árnyék, hiszen a napon könnyebben felmelegszik benne a víz, és a gyors koszolódás is elkerülhető.

A víz tisztasága folyamatos gondozással és odafigyeléssel fenntartható. Különféle klórtabletták, nagyobb medencék esetében pedig keringetőrendszer segíthet ebben. Érdemes továbbá éjszakára, valamint a használaton kívüli időszakokban nappal is takarófóliával fedni. Szerezzünk be egy medencetisztító hálót is, hiszen ezzel könnyedén eltávolíthatjuk a vízbe hulló faleveleket és bogarakat.

Cikkünk megírásához a mall.hu sajtóanyagát használtuk.