Inspiráló alkotás régi óra felhasználásával.

Peng Judit egy már nem működő faliórát mentett meg a kidobástól, ünnepi hangulatú ajtódíszt készített belőle. A következőkben megtudhatjuk, hogy pontosan mi mindenre volt még szükség a mutatós dekorációhoz.

Testvéreméknél elromlott ez a nagy falióra. Sógorom kidobásra szánta, nekem viszont megtetszett, hogy olyan sok mindent lehet belehelyezni, ezért megmentettem.

Volt egy Stamperia alapom házakkal és úgy döntöttem, hogy azt a formát fogom felhasználni. A házakat gyurmával a leggyorsabb kiönteni, de lehet kőporral, gipszel vagy kerámiaporral is. Miután voltak kész kiöntött házak, rápróbáltam az órára és megszületett a kész ötlet.

Először az óraszerkezetet kellett eltávolítani, aztán leszedtem az üveget elölről.

Lealapoztam az óralapot fehér festékkel, de mivel középen fura lett volna csak a házsor, ezért rendeltem a neten hozzá házakkal díszített rizspapírt.

Felülre került a rizspapír, alá a házak tetszőleges sorrendben, és néhány fenyő szintén gyurmából vagy kerámiaporból kiöntve.

Utána kifestettem az egész házsort, majd hópasztát kentem a maradék részekre.

Mivel élettel is meg akartam tölteni, de nem az volt a hangsúlyos, ezért kerestem kerámiadíszt hozzá. Nekem ez a lovas hintó nyerte el a tetszésemet. Felragasztottam alulra és végül feldobtam az egészet azzal, hogy körberagasztottam fenyőággal az órát.

Ha minden adott az alkotáshoz akkor 1- 2 óra alatt elkészül az ember. Itt engem sodort a lendület, hogy valóban olyan-e a végeredmény, mint amit megálmodtam.

Költségek terén a kerámia hintó volt kicsit drágább 2490 Ft, de ha mindent összeadunk, olyan 5- 6000 Ft körül van a teljes anyagköltség. Az igazság az, hogy szeretek alkotgatni, és nem kell mindent megvennem egyszerre, mert mindig van itthon, amivel dolgozhatok.