A látványos, de mégis természetközeli otthon a minimalizmus jegyében készült.

A Milánó közelében fekvő Magnago egy erdős vidéki kisváros, melyben felkelti az emberek figyelmét a különleges, LCA Architetti által jegyzett építmény. A környezettudatosság jegyében épült, a lehető legkisebb terhet róva az azt körülvevő természetre, szándékosan hordozva a régi idők istállóinak hangulatát.

Az előre gyártott faszerkezetre szalma került, amit parafából készült burkolattal borítottak. Ez a kombináció remek szigetelést biztosít, ami csökkenti a ház energiafelhasználását, amelyet egyébként főként napelemekből nyer.

A ház földszintjén található konyha, hálószoba, dolgozószoba, két fürdőszoba, mosókonyha és egy hatalmas belmagasságú nappali, amit a terjedelmes üvegfal tesz igazán világossá. A emeleten egy kis edzőterem, egy második hálószoba, egy fürdőszoba, és egy másik dolgozószoba található.

A belső tereknél szintén szerepet kapott a természetesség, mindenhol tölgyfa, kerámia, márvány és kő dominál.

 

Bár kissé ridegnek tűnik, a vidéki minimalizmus kategóriájában tökéletesen helytáll.

Egyébként nem ez az egyetlen épület, ahol újrahasznosított, parafából készült paneleket használtak külső burkolatként. A Studio Bark 2018-ban már készített egy kisebb házat hasonlóképpen, ezzel megmutatva, hogy nem feltétlen kell túlcicomáznunk mindent eldobható, környezetszennyező anyagokkal, helyette használhatjuk a természetest is.

Forrás: Dezeen