Csupán minimális kézügyesség kell hozzá.

A karácsony mondhatni már az ajtón kopog. Ekkorra már szorgos munkával ünnepi díszbe öltöztettük az otthonunk, de még mindig nem késő, hogy még teljesebbé tegyük a télies hangulatot teremtő dekorációkat egy-két mutatós girlanddal vagy koszorúval. Ráadásul olyannal, amelyet gyakorlatilag pár forint ráfordítással el tudunk készíteni. Nem másról van szó, mint a kirándulások alkalmával gyűjtött vagy a lakóhelyünk közelében talált fenyőtobozok ügyes felhasználásáról. Lássuk, mi szükséges ehhez a gyors, egyszerű projekthez, azaz a tobozkoszorú elkészítéséhez!

Hozzávalók:

  • pár tucat fenyőtoboz
  • fém ruhaakasztó
  • 1 csomag (nagy lyukú) dekorációs gyöngy
  • ragasztópisztoly
  • színes szalag vagy textil
  • fogó

Elkészítés

Az elkészítés a fenti hozzávalókkal könnyebb és egyszerűbb már nem is lehetne. Mindenekelőtt a drótból készült ruhaakasztóból görbítsünk egy karikát a koszorú alapjának.

A festetlen vagy festett tobozok aljára ragasztópisztollyal ragasszunk fel egy-egy gyöngyszemet, ügyelve arra, hogy a lyukakat ne tömítsük el. A ragasztópisztoly egyébként kifejezetten alkalmas különböző tárgyak gyors összeragasztásához, így koszorúk készítéséhez is, érdemes tehát beszereznünk egyet, hogy mindig legyen otthon.

Fotó: pinterest.com

A tobozokra ragasztott gyöngyszemeket sorban fűzzük fel a drótvázra. Amikor a váz megtelt tobozokkal, fogó segítségével a drót két végét tekerjük stabilan össze.

Ha natúr tobozokkal dolgozunk, ilyenkor még festékszóró spray-vel könnyen befesthetjük azokat. Végül dekoráljuk a tobozkoszorút piros, arany vagy más színű szalagból, textildarabból kötött masnival, illetve egyéb díszekkel.

Fotó: pinterest.com