Párásodás ellen is hatékony.

Advent és karácsony közeledtével sokan díszítik otthonuk ablakait. Végső Viktória az üvegek párásodását szerette volna fogkrém segítségével megszüntetni, végül azonban két legyet ütött egy csapásra: ki is díszítette az ablakokat.

Az ötlet, hogy fogkrémmel fessek az ablakra, egy cikkből fakadt. Mivel nagyon párásodott a konyhaablakom, azt olvastam, a fogkrém jó rá. Amikor ki akartam próbálni, elkezdtem maszatolni az ablakot vele, és valahogy reflexből már azt vettem észre, hogy rajzolgatok az ablakra. Így hát letöröltem teljesen, elővettem az ecseteket és a kis vizes tálat, kicsi vízzel hígítottam a sűrűségén, és mint a temperával el kezdtem festeni. (Imádok rajzolni, festeni.) Hozzáteszem, tényleg nagyon tartós, és egyáltalán nem párásodik az ablak!

Az eltávolítást is egyszerűen el lehet végezni, annyi, hogy előtte kicsit jobban be kell áztatni vízzel az üveget, de sima ronggyal letörölhető, s utána ablakmosó szerrel tisztítható. Egy dologra kell oda figyelni, hogy a fogkrém sima fehér színű legyen. Nálunk mindig évszaknak megfelelő rajz van az ablakon, hol fogkrémmel, hol iskolai temperával, hol mindkettő kombinálva.