Arról, hogy milyen egy ház, nagy vonalakban nagyon hasonló elképzeléseink vannak.

Jól mutatja ezt az is, hogyha valaki megkér bennünket, hogy rajzoljunk egy házat, akkor mindannyian – vagy legalábbis legtöbben – az óvodásoktól megszokott ‘kutyaház formát’ firkantjuk a papírra.

Persze sokan törekszünk arra, hogy valamiféle egyediséget vigyünk otthonunkba, az attól még teljesen szokványos, ‘normális’ marad. Vannak azonban, akik nem elégszenek meg ennyivel. Ők egészen meghökkentő házat álmodnak maguknak. Az eredmény amellett, hogy meghökkentő, olykor már-már bizarrnak is mondható. Sokunkban felmerül a kérdés, vajon milyen lehet benne élni? Lehet-e egyáltalán?

A következőkben 10 ilyen különleges házat gyűjtöttünk csokorba:

Ez a dél-koreai otthon egy hatalmas vécét formáz.

Fotó: Jo Yong hak/Reuters

Az utazást kedvelő nigériai tulajok mi mással is fejezhetnék ki jobban szenvedélyüket, mint egy tető részeként felhasznált repülőgéppel.

Fotó: Goran Tomasevic/Reuters

A krokodilt formázó otthon egy művész tervei alapján készült.

Fotó: Thierry Gouegnon/Reuters

Ezt az Oroszországban (feje tetején) álló házat annyira kitalálták, hogy még egy sportautót is ‘ragasztottak’ a kocsibeállóra. Természetesen fejjel lefelé.

Fotó: Ilya Naymushin/Reuters

Kínában, mint tudjuk, lassan semmi sem lehetetlen. Ha kicsi a telek, az ipari épületre is fel lehet húzni komplett családi házakat. Persze állítólag ez ott is illegális megoldás, de a terv sikerült.

Fotó: Reuters/China Daily

Az indonéz faluban egy földrengést követően sokan otthon nélkül maradtak. Erre a problémára találtak megoldást a földrengés- és hurrikánálló házak építésével.

Fotó: Dwi Oblo/Reuters

Maga a szerbiai faház szokványosnak mondható, az azonban egyáltalán nem, hogya folyó közepén egy szikla tetején áll.

Fotó: Marko Djurica

A tetőkertről alkotott fogalmaink sem épp olyanok, mint ami ennek a pekingi toronyháznak a tetején van.

Fotó: China Stringer Network/Reuters

2 in 1: ház és napóra Franciaországban, Strasbourgban. Persze ennél több, hiszen az épület tervezése és kialakítása során arra törekedtek, hogy a belső tér nyáron hűvös, télen pedig kellemesen meleg legyen.

Fotó: Vincent Kessler/Reuters
Fotó: Vincent Kessler/Reuters

A prágai ház tulajdonosa nem érte be annyival, hogy az ablakok mindig ugyanoda nézzenek. Az épület a tengelye körül elfordítható, magassága változtatható.

Fotó: Petr Josek Snr/Reuters
Fotó: Petr Josek Snr/Reuters

Forrás: www.businessinsider.com