Időtálló alkotás.

Boda Erika drótháló felhasználásával mutatós kerti lámpát készített. A következőkben Erikától ismerhetjük meg a részleteket.

Imádok kreatívkodni, ha az időm engedi. Szeretek ötleteket gyűjtögetni, szinte mindenben kreatív lehetőséget látok. Böngészés közben ráakadtam különböző dróthálóból készült dolgokra, innen jött az ötlet, hogy kerti lámpát varázsolok belőle.

Amire szükség volt

A szirmok keretéhez a rézdrót adott volt (megmaradt drótdarabokat használtam), így már csak dróthálót, hajlítható csövet és egy napelemes lámpát kellet vásárolnom hozzá. Továbbá szükség volt egy vágóeszközre (én csípőfogót használtam, mivel csak hobbiszinten kreatívkodom), egy szilikonos ragasztópisztolyra és némi drótra, ami szintén volt otthon.

Így készült

Miután minden hozzávaló megvolt, elkezdtem legyártani a szirmokat. Először is a csípőfogó segítségével kivágtam a dróthálóból a szirmokat úgy, hogy a széleiken kicsit kilógjon a drót. Ezeket a kilógó drótokat tekertem rá egyesével a rézdrótra. Közben figyelnem kellet arra, hogy ne karcoljam össze magam a kilógó drótszálakkal.

Minden egyes virágot öt sziromból készítettem. A szirmok mérete különbözhet virágonként: én egyikhez 35 cm hosszú és 16 cm széles, másikhoz 30,5 cm hosszú és 14,5 cm széles szirmokat használtam.

A szirmokat egyesével ragasztópisztollyal ráragasztottam a csőre, azután körbetekertem dróttal is (ez takarja a ragasztót és a drótvégeket és ugyanakkor rögzíti a szirmokat a csőhöz).

A napelemes lámpa a virág közepébe kerül. A lámpa szárát egyszerűen a cső közepébe csúsztattam.

A bimbó is öt sziromból áll, viszont annál jobban összehajlítgattam őket. A szirmok mérete a bimbónál is 30,5 cm hosszú és 14,5 cm széles.

Egy virág elkészítése körülbelül 2,5-3 órát vett igénybe. Ami a költségeket illeti, az összeg, amit ráfordítottam, körülbelül 4500-5000 Ft.