Korábban írtunk a beltéri élőfalakról, most egy azokhoz nagyon hasonló, de mégsem ugyanolyan dekorelemet, a zuzmóképet vagy zuzmófalat mutatjuk be.

A zuzmóképek 100%-ban természetes, tartósított zuzmóból készülnek, így nincs semmilyen igényük és bármeddig elállnak. A zuzmó rendkívül jó hangszigetelő és a port is megfogja. Többféle színben elérhető és különböző mintát, akár monogramokat, logókat is ki lehet belőle rakni.

Ellentétben az élő növényfalakkal, a zuzmóból készült kép egyszeri pénzbefektetés, mert nem kell cserélgetni benne a növényeket, nem kell öntözni, tápoldatozni, permetezni, de még a bogarakat sem vonzza.

Két dologra van szükség hozzá: speciális zuzmóragasztóra és zuzmóra. Ezeken kívül csak egy felületet kell biztosítani, amire lehet ragasztani. Ez lehet képkeret, de akár a fal is.

Egy-egy nagyobb falterület kialakítását gondos tervezés előzi meg annak érdekében, hogy a majdani összhatás még szemet gyönyörködtetőbb legyen.

A kivitelezés ideje leginkább a méretektől függ, de a színek és minták is bonyolíthatják. Amennyiben a tervek készen vannak és a hozzávalók is rendelkezésre állnak, egy 100*100 cm-es minta nélküli, egyszínű zuzmófal akár 1-2 óra alatt elkészülhet.

Minden zuzmófal négyzetméterára változó. Függ a képek vagy falak méretétől, a megrendelői igényektől (forma, minta, színek, dombormű stb.) és a határidőtől. Egy alap, egyszínű zuzmófal négyzetméterára 50.000 Ft

Természetes színeket használva ugyanolyan életet vihet az otthonokba, irodákba, éttermekbe, szállodákba, akár egy élő zöldfal. A képkeretes verzió pedig akár remek ajándék is lehet szeretteinknek.

Cikkünk megírásában zuzmóképek és -falak készítésében jártas kivitelező közreműködött, akinek a munkáira egy facebook csoportban találtunk rá. További információ a zuzmóképekkel és -falakkal kapcsolatosan tőle kérhető: paradisepark2010@gmail.com