Olyan jó nézegetni a tökéletes otthonokat képeken, ahol minden mindennel harmonizál és megvan a maga helye.

Mindenki ilyenről álmodik, a valóságban azonban korántsem ilyen tökéletes minden, de megnyugtatásul, igazán nem is lehet az. Van, amikor a lakás stílusa a ‘gyerekeink is velünk laknak’ stílust tükrözi, amitől lehet ugyanolyan barátságos és szerethető az otthonod, csak pár apróságra oda kell figyelni. Az apró lakberendezőktől megtanulod, hogy:

A nappali = játszótér!

Hiába csináltál a totyogónak tökéletes gyerekszobát, a nappaliban fogja az ideje javát tölteni. Ezért a féltett kincseidnek fontos, hogy elég sok tárolóhelyet készíts, általa hozzáférhetetlen magasságban. Az alsó régiókban érdemes a játékainak is helyet csinálni, mert a kicsi legók csapatba összeállva a talpadra lesnek.

Az él- és sarokvédők felhelyezésén túl a falhoz fixált szekrények segítenek elkerülni a baleseteket és egy kicsit nyugtatni az idegeket.

A hófehér kanapé is hiú ábránd, válassz könnyen tisztán tarthatót, mondjuk levehető mosható huzattal, vagy ilyenkor jó szolgálatot tesznek a plédek is.

A kevesebb néha több, igaz ez a bútorokra is. Nagy, szellős terek kellenek a játékhoz.

Neki eszébe fog jutni, ami neked nem!

És meg is valósítja, ha hátat fordítasz. Muszáj kiscicákat nyomdázni a falra? Természetesen. A mosható fal, vagy egy neki kialakított rajzolási felület a segítségedre lehet. A táblafesték is a barátod!

Nem könnyű, de próbálj meg egy lépéssel előrébb járni, úgy, hogy kicsit az ő fejével gondolkodsz. Ereszd szabadon a fantáziád és akkor nem ér akkora meglepetés.

Ate Freak Out GIF - Find & Share on GIPHY

A konyha is játszótér!

Szembesültél már azzal, hogy hiába költöttél bármennyit állítólag szuper játékokra, a fakanállal püfölt edényeknél nem sok minden szórakoztatóbb számára? Maximum a kartondoboz vagy az ásványvizes palack. A kipakolás is jó móka, ezért a konyhában is érdemes felfele terjeszkedni.

A fürdőszoba is játszótér!

Ki hitte volna! Eddig leginkább csak a pipereholmiknak kellett helyet csinálni, de hamarosan a tengeralattjárók, kishajók, hableányok, halacskák, gumikacsák és egyéb áztatható (vagy néha nem is áztatható) játékok veszik át az uralmat. Még tárolóhely és még. Lehetőleg olyan, amin le is lehet csöpögtetni ezeket a bizonyos játékokat és megszáradnak a másnapi bevetésig.