Izgalmas Fortepan-válogatásunk következik.

Régi képeket böngészve összeállításunkban felidézzük, hogyan ünnepeltek otthonukban 50-60 vagy akár 80 évvel ezelőtt az emberek.

Karácsonyfa és elegáns ruha 1938-ban. Azért akkoriban is akadt, aki lazán a padlón, pezsgősüveggel a kezében ünnepelt.

Fotó: Fortepan, adományozó: A R

Öltönyben, tiszta abrosz mellett ünnepelt ez a kisebb társaság 1940-ben. A bolondozásnak nem voltak híján, az óév búcsúztatása vidáman telt.

Fotó: Fortepan, adományozó: Sattler Katalin

1941-et írunk. A faburkolatú belső tér és hatalmas könyvespolcok mellett összegyűlt társaság nem minden tagja tűnik felszabadultan örömtelinek. Azonban lehet, hogy a fotó idején már későre járt az idő.

Fotó: Fortepan, adományozó: Sattler Katalin

1961-ben vicces kalapokban, szerpentinnel és szerencsehozó patkóval díszített gömbcsillár alatt.

Fotó: Fortepan, adományozó: Fortepan

Ki ne ismerné van Gogh napraforgóit? A kor divatja szerint megjelennek a háttérben. 1971-et írunk, a kép jobb és bal szélén ma újra divatját élő mintával borított szék, a táncoló ifjak lába alatt perzsaszőnyeg.

Fotó: Fortepan, adományozó: Nagy Gyula

1977 – felirat és szerencsét hozó négylevelű lóhere is jelzi az ajtó üvegén. Kinél lapul még otthon a pincében vagy a padláson hasonló, régi típusú televízió?

Fotó: Fortepan, adományozó: Fortepan

Micsoda hangulata volt az utcai árus asztalán kipakolt szilveszteri kellékeknek! Kalapokat, trombitákat, szerpentineket és mindenféle vicces holmikat vihettek haza például a Ferenciek teréről a készülődők.

Fotó: Fortepan, adományozó: Fortepan