Kert a zöld gyepen.

London északi részén találjuk az Arsenal rajongók szentélyét. Az Emirates stadion 2006 óta ad otthont az angol labdarúgócsapat meccseinek, a korábbi sportpálya pedig azóta teljesen más funkciót tölt be. Az előd, az 1913-ban épült Arsenal stadion mindössze 38 ezer férőhellyel rendelkezett, ami egy idő után már kevésnek bizonyult a szurkolók számához mérve. Továbbterjeszkedni viszont nem tudott, mert mindenhol lakóházak vették körbe.

2006. május 7-én Arsenal lejátszotta utolsó mérkőzését a stadionban. Ez egyébként egy Premier League forduló volt a Wigan Atletic ellen. Thierry Henry gólja nem csupán az utolsó találat volt itt, de egyben a BL-be repítette akkor a csapatot. Ezután a klub összepakolta a felszerelését és átköltözött a közelben épült, 60 ezer férőhelyes Emirates stadionba.

Fotó: www.portico.com

A stadion 2006-os bezárása után az Arsenal számos berendezést értékesített, például asztalokat, a lelátó darabjait, kapufákat. Ezt követően pedig lakóépületté alakult, egy projekt keretében 650 lakást alakítottak ki a Highbury Square elnevezésű épülettömbben. A pályából közös kert lett, az egykori játékoskijáró pedig oda vezető folyosóvá változott.

Fotó: www.loimparcial.cl

Fotó: www.loimparcial.cl

A Highbury Square elegáns, letisztult lakásokat kínál. Nagy üvegfelületek, kis erkélyek, fehér falak jellemzik az apartmanokat. A viszonylag szűk méreteket ügyes megoldású lépcsők és több szint egybenyitása ellensúlyozza. Az épület aljában garázst is bérelhetünk, a kert pedig nagy zöldfelületet biztosít.

Fotó: www.loimparcial.cl
Fotó: www.thefootballstadiums.com
Fotó: Arsenalpics.com
Fotó: www.loimparcial.cl
Fotó: www.housepresso.com
Fotó: www.zoopla.co.uk
Fotó: www.zoopla.co.uk
Fotó: www.zoopla.co.uk

Forrás: www.amusingplanet.com