Természetes dekoráció.

A különböző természetben megtalálható anyagok, kavicsok, termések, ágak és levelek mind felhasználhatók otthoni alkotás keretébe dísz- vagy lakberendezési tárgyak készítéséhez.

Kallós-Erdélyi Ildikó metszésből megmaradt sárgabarackfa ágakat őrizgetett, majd ezekből készített mutatós fali dekorációt. A következő sorokban Ildikótól tudjuk meg, hogy pontosan hogyan.

Nálam is, mint oly sok “kreatív újrahasznosítónál” évek óta halmozódnak az alapanyagok, a “majd jó lesz még valamire” teória jegyében. A sárgabarack vesszők is várták sorsukat a kreatív dobozban, mert sajnáltam őket kidobni, hisz olyan szabályosan egyenesek voltak, így az jutott eszembe, hogy egymáshoz rögzítve az ágakat valamilyen fali dekorációnak jó alapot képezhetnének. Régebbről filcfigurák is megmaradtak, a csipkeszegélyeket pedig régóta vadászom turikban, mert nagyon sokféleképpen felhasználhatóak.

Amire szükség volt

Viszonylag egyenes vesszőkre, drótra, drótvágóra, filcfigurákra, horgolt csipkeszegélyre, s mindezek rögzítéséhez ragasztópisztolyra.

Így készült

Először az ágakat kellett méretre vágni, majd azokat kétoldalt 1-1 szál drót segítségével egymás után összeilleszteni a kívánt hosszúságra. Miután kész lett az alap, jöhettek a kiegészítők, díszítések – középre a csipkeszegély, majd a filcfigurák – felragasztása.

A vessző alapnál arra kell ügyelni, hogy mindkét drótszálat egyformán szorítsuk meg, mert csak akkor lesz szimmetrikus a végeredmény.

Körülbelül fél óra alatt készült el a falidísz.

Itthon megtalálható alapanyagokból dolgoztam, ehhez a projekthez semmit nem vettem külön, a filcfigurák értékét tudom kb. 2000 Ft-ra saccolni. Plusz a drót, ragasztópisztoly-betét, csipkeszegély összesen körülbelül 500 Ft.