Régóta tervezgették, most pedig megvalósították.

A konyha területének jobb kihasználása mellett az összkép megváltoztatására is sor került. A korábbi kis méretű munka- és rakodófelületek bővültek, a felhasznált anyagok, a falakon és a bútorokon megjelenő színek pedig felfrissítik az egész konyha megjelenését. Nagyné Csébich Ildikó részletesen bemutatja az alábbiakban álomkonyhájuk kialakításának lépéseit:

A konyha átalakításának ötlete onnan eredt, hogy mikor 5 éve megvettük a lakást, már akkor szerettünk volna egy kis otthonos konyhát, de nem volt rá anyagi fedezet. Aztán szépen lassan hozzákezdtünk az egész lakás átalakításához.

Kezdtük ott, hogy a picike konyha és a kis szoba közti falat kibontottuk, így kaptunk egy nagy teret, amiből lett egy konyha-étkező-nappali rész. A konyha ezáltal nagyobb lett, de a hely nem volt kihasználva. Ekkor kezdtünk hozzá a tervezéshez, hogy hogyan lehetne teljesen kihasználni a területet úgy, hogy praktikus is legyen.

Sajnos a gázóra, és a vízóra nagyon rossz helyen vannak, ezért azok eltüntetését is meg kellett tervezni. A gázórát a hosszú pultra fekvő szekrény takarja el, míg a vízórára egy kis fehér doboz került.

A tervezéshez tavasszal fogtunk hozzá, szerencsére egyezett a férjemmel az ízlésünk. Mindketten fehér bútort szerettünk volna fekete fogantyúval, ami kicsit rusztikus hatást kelt, de emellett letisztult és szép.

Július végén az asztalossal is megbeszéltük, hogy mik a terveink, majd ő el is kezdte a megvalósítását szeptember végi határidővel. Addig a férjem nekilátott a háztartási gépek keresgéléséhez, amiket már augusztusban elkezdtünk apránként megvásárolni.

A villanyszerelési és kőműves munkálatok szeptember 3. hetében kezdődtek, és szerencsére 1 hét alatt le is zajlottak. Aztán már csak a festés következett,és vártuk a bútort, amit szeptember 28-án be is szereltek.

Így lett kész a mi álomkonyhánk,amire öröm most ránézni és persze amiben a főzés is örömteli.

A költségek a következőképpen alakultak:

  • konyhabútor: 776.000 Ft

  • gépek (mosogatógép,sütő,indukciós főzőlap,páraelszívó,gránit mosogatótálca csapteleppel): 420.000 Ft

  • villanyszerelés: 70.000 Ft

  • kőműves(metró csempe, fuga, gránit ablak párkány): 70.000 Ft

  • festék: 7.500 Ft

Köszönjük Ildikónak, hogy elmesélte a konyhájuk átalakításának részleteit!