A nyugodt alváshoz sem a túl meleg, sem a túl hideg nem jó, de mindenkinél máshol húzódik az ingerküszöb az ideális hőmérsékletet illetően.

Ha valaki hasonlóan fázós, mint én, akkor már 20 fok alatt fázik, 10 fok alatt kétségbeesik, 0 fok alatt az életéért küzd nagyjából.

Cold Winter GIF by HelloGiggles - Find & Share on GIPHY

De szerencsére van megoldás, apró praktikákkal megkönnyíthetjük a hideg időszak átvészelését.
Egy fárasztó nap után a meleg, puha ágyban való regenerálódás elengedhetetlen fontosságú, ezért az ágy meleggé és puhává tétele lényeges szempont.

Takaró, pokróc, takaró és még több takaró. Elég evidensnek tűnik, hogy plusz takarókkal fokozhatjuk a hőmérsékletet, de nem mindegy milyen sorrenden halmozunk. A kötött réteg, ha van ilyen, belül legyen, a többi kerüljön rá. Hiába nagy ilyenkor a kísértés, a túl sok takaró sem lesz jó, mert a végén ránk nehezül. Szóval valahol meg kell találni az arany középutat. Sokat dobhat még az elektromos melegítős takaró is, amely előre bemelegítheti az ágyat az érkezésünkre, de használjuk a használati útmutató szerint körültekintően!

Freezing Hot Chocolate GIF - Find & Share on GIPHY

Pizsi, rugdalózó, bundabugyi. Kinek mi fér bele, a lényeg a kényelmes, szellős és meleget adó ruhadarabokba való burkolózás.

Hálótárs. Ez igen magas hatásfokon működő melegítő módszer, a közös takaró alatt való pucér összebújás termeli a legtöbb hőt. Így vagy úgy. De az egyedülállóknak sem kétségbeesni, a háziállatok is mozgósíthatóak. Több test, több hő!

Forróvizes palackok. Bármennyi, amennyit még nem szégyellünk, hogy előmelegítsék az ágyat. Ezeket érdemes lefekvés előtt fél órával-órával korábban az ágyba helyezni, hogy legyen idejük ‘dolgozni’. Mindig figyelni kell, hogy jól zárjon a palack, különben idővel hideg vizes ágy lesz, amit nem fogunk szeretni!

Forró fürdő, vagy zuhany. Ez is létszükséglet.

Cat Gifs Hot Bath GIF - Find & Share on GIPHY

Az éjszakai mosdóba menetkor szinte észrevétlen kell kislisszanni a takaró alól. Ha nincs kihajtva, kevesebb eséllyel fog kihűlni, mire visszaérünk.

Herman Melville, a Moby Dick szerzője szerint egy kis részünket ki kell dugni fázni az összehasonlítás miatt, így tudjuk csak igazán értékelni a meleget. Azt hiszem, én anélkül is tudom értékelni, hogy fázna bármim…

Forrás: Lifehacker