Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, de vannak az albérletekre jellemző általános szabályok.

Ezek szigorúsága leginkább a tulajdonos jófejségén és a közös megállapodáson múlik, de legtöbbször a ház/lakás átalakítása nem szerepel a lehetőségek között. Ezáltal egy kicsit szűkebbek a lehetőségek az otthon testreszabását illetően, de nem lehetetlen a saját stílusunkra formálni anélkül, hogy radikális változtatásokat eszközölnénk. Nézzük mit tehetünk az otthonosságért:

Ha nem fúrhatsz lyukakat a falba, érdemes elővenned egy létrát! A falnak támasztva dekorációs elemként és praktikus tárolóként is remekül funkciónál. Persze arra nagyon figyelj, hogy stabilan álljon! 

View this post on Instagram

Woo wee! What a whirlwind of a weekend it has been! Hubby is still working on the roof, he’s trying to get ahead of whatever we might get from subtropical storm Alberto (or whatever it’s called! Lol) and my brother and sister in law welcomed their beautiful baby girl into the world yesterday morning! ? She is absolutely perfect! I am so in love and completely over the moon to have my first niece! ???? I hope y’all are having a wonderful weekend! I haven’t messed around with much decor over the past few days but I did finally find an appropriate place to put my ladder. Now I don’t knock off almost all the decor when I open up the front door… in fact, I made sure she was moved far away from any door! ?

A post shared by Brittany Spencer (@thesouthernvintageco) on

Takard el a rusnya csempéket öntapadós tapétával! Hihetetlenül széles választék áll rendelkezésre a különböző színekből és mintákból. Egyszerűen felhelyezhető és eltávolítható távozáskor. A kettő közötti időben viszont nagyon sokat dob a közérzetünkön!

View this post on Instagram

Marble wallpaper help you achieve the marble look in your home while keeping things affordable. These faux marble-effect texture wallpaperprints deliver all the power of the real thing without the need of a big renovation project or the expense of sourcing and installing real marble. #BrookCliffeHome #ExpressWallDeco #3DWallpaper #Waterproof #SatisfactionGuaranteed #3DWallpanel #Insulation #BumperWallGuard #EasyClean #NoGlueRequired #PeelNStick #Removable #DIY #WallDecoration #ReDecoration #Renovation #HomeMustHaves #SelfAdhesive #InTrend #Simplicity #WallSticker #3DBricks #WallSticker #TileSticker #EasyToPaste #Instock #interiordesign #interiordecor #FeatureWall #KitchenBacksplash

A post shared by BrookCliffe Home (@brookcliffehome) on

Az örökölt bútorokra is megoldás lehet az öntapadós tapéta. A textillel borítottakra pedig a színes, puha párnák, takarók, pokrócok.

Ha a falra nem festhetsz, szintén a matricákban lehet gondolkodni. Egyszerűen nagyszerű megoldás!

Ezekkel a nem túl drága megoldásokkal máris barátságosabbá tehet a magad számára az albérleted és a kauciót is visszakapod a végén.