Fóliás dekorációkkal találkozhatunk útközben, irodákban, kirakatokon és az otthonokban is.

Nagy előnye, hogy bármilyen felületen alkalmazható, előállítható vele arany, ezüst, vagy neon hatás is és könnyedén lehet díszíteni a segítségével. Nincs festékszag, nincs ragasztószag, viszont az eredmény tartós és látványos!

A fólia UV-álló, így a napsugarak sem fogják megfakítani, és önkioltó, ami tűzvédelmi szempontból lehet jelentős.

Bármekkora felületet lehet vele díszíteni, a fólia nagyon szépen illeszthető, így kisebb darabokból is összerakható egy hatalmas kép.

Bármilyen egyedi terv elkészíttethető!

De, hogyan is jutunk el a tervektől a kész műben gyönyörködésig? Ezt válaszolta meg Zentai Rudolf, aki grafikai tervezéssel foglalkozik, nem mellesleg az erre szakosodott Decore nevű vállalkozás ügyvezetője.

Tényleg bármilyen minta kivitelezhető? Mondjuk, ha szeretnénk egy ezüst kétfejű unikornist a szobánk falára, az is megoldható?

Természetesen! Főként egyedi igényeket és elképzeléseket valósítunk meg. Akár téged is rárajzolunk az unikornis hátára. 🙂 Ha valaki ilyen kéréssel áll elő, először is készítünk az elmondása szerinti pár grafikai tervet, amiből választhat, vagy igény szerint még alakíthatunk rajta. Ezután vagy befotózzuk a helyet, vagy kérünk képet a látványterv elkészítéséhez. A kiválasztott kész tervek mindezeket követően kerülnek a dekorműhelybe és készül el a fólia.

Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen folyamat?

Az egyszerű falmatricákat megrendeléstől számítva két-három nap alatt elkészítjük. Igyekszünk mihamarabb teljesíteni a kéréseket. A bonyolultabb egyedi igények megvalósítása viszont sok mindentől függ. Fontos a méret és színek száma, és hogy a kivitelezésnél te rakod ki, vagy mi csináljuk meg a dekorációt. Aki szeret dekorálni, annak olyan egyszerű és élvezetes, mint egy kifestőt kiszínezni. 🙂 Akár családi program, vagy céges csapatépítő is lehet. Az óriás falmatricákat minimum két óra, az összetettebb, egész falra kiterjedő dekorációkat legalább három-négy órába telik elkészíteni. Aki pedig csak látni szeretné és szakira bízná, akkor elkészítjük mi a dekorációt (Budapest területén). Két négyzetméter fölött általában már mi csináljuk.

Mindez mennyibe kerül nagyságrendileg? Milyen költségvetéssel számolhat az, aki ilyen egyedi dekorációt szeretne az üzletébe, irodájába, otthonába?

Az egyedi igények megvalósítása egyedi végösszeggel is jár. A grafika tervezési ára a részletességén múlik, mert van hogy egy óra alatt megtervezzük és van, hogy egy hétig készítjük. A kivitelezés része nagyságrendileg a tapétázás áraival azonos.

Köszönjük a képeket, és hogy beavatott minket! Aki még többet szeretne tudni keresse fel a Decore honlapját!