A Miutcánk kutatása összegezte, hogy milyen szomszédokra vágyunk leginkább.

A válaszadók nagy többsége, 10-ből 7 ember az első helyen a barátságosságot jelölte meg. Nagy jelentőséggel bír a megbízhatóság (65%), és a csendesség (45%) is.

Sokan igényelnék, hogy az új szomszédaik bemutatkozzanak, bár ez keveseknek adatik meg annak ellenére, hogy sokan (70%) jó kapcsolatban vannak a szomszédaikkal.

Persze jónak számít a semleges viszony is, azaz amikor nem vagyunk a legjobb barátok, de nem is zavarjuk egymást semmivel.

A legbosszantóbb szinte mindenki számára a barátságtalanság és a zaj.

A túl korai vagy kései fűnyírás, flexelés, fúrás, faragás, de megkeseríti a szomszédok életét az ordibálás, dübörgés, túl hangos zene és a folyamatosan ugató kutya is.

Mindenki számára fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a környezetében élőkkel, ezért lehet tenni.

Ehhez mindössze annyi kell, hogy betartunk alapvető íratlan és írott szabályokat, köszönünk, és ha valami oknál fogva az elfogadható időkereten kívül kell zajonganunk, akkor erről előre szólunk nekik. Ha időben tudatjuk, hogy később házibulit tartunk, vagy csak hajnalban fogjuk tudni lenyírni a füvet, akkor van idejük felkészülni vagy más programot csinálni helyette és így nem lesz senkinek rossz szájíze emiatt. Néha egy kedves gesztus vagy egy mosoly is sokat segíthet.

Legyünk toleránsak egymással!

Forrás: ATV