Mintegy másfél tonna tisztára mosott folyami kavicsot emésztett fel a vágyott fürdőszoba kialakítása.

A Facebook egyik nyilvános csoportjában, a Barkácsolni jó! közösségében osztotta meg keze munkájának eredményét Kovács Ferenc. Külföldön egyre népszerűbbek a hasonlóan dekorált helyiségek, de jó látni, hogy itthon is vannak képviselői.

A tetemes mennyiségű kulé kavics felragasztása aprólékos munka. Flexibilis csemperagasztó segítségével kell egyenként feltenni a köveket, majd várni, amíg az agyag megköt. Ferenc és felesége két hónapon át dolgoztak az egyedi fürdőjükön, ahol a kőből készült kád mozaikcsempével van kirakva, de falakat és a bútorzatot is kavicsok díszítik. 40 darab világító kavics is került a többi közé, ami a sötétben válik látványossá, miután nappal feltöltődtek.

Fugázásra nem volt szükség, de a felületet lakkal kezelni kell, hogy a nedvesség a későbbiek során se menjen a kavicsok és a ragasztóanyag közé.

Tényleg csodálatos munka, gratulálunk hozzá!

Mielőtt azonban mindenki szaladna kavicsot beszerezni, hogy hasonlót alkosson, mindenképp vegye figyelembe saját ingatlana statikai jellemzőit! A kavicsos dekoráció nagyon mutatós, viszont ezzel együtt súlyos is! Csak alaposan átgondolva, a szükséges feltételek teljesülésével vágjunk bele!

Képek: Kovács Ferenc