Érdekes körutazást teszünk más kontinensekre.

Nálunk főként a téglából, vályogból, panelből készülő négyszögletes házak a megszokottak, de nincs ez mindenhol így. Az otthonteremtés mindenhol otthonteremtés, akkor is, ha más anyagokból más formában készülnek el. Nézzünk most körül, tőlünk távol milyen házakban élnek az emberek.

Burkina Faso

A Nyugat-Afrikában található országban főként sárban tapasztott házakban élnek, de a nomád életformára berendezkedett szarvasmarhatartók nádból szövött, kerek kunyhókban hajtják álomra a fejüket.

Kenya

A félig nomád életmódot folytató maszáj törzsek úgynevezett manyettában élnek, ami sárból, tehéntrágyából és botokból épülő házakat takar.

Thaiföld

Az ezer mosoly földjén a hagyományos házak főként fából és bambuszból készülnek, amiket oszlopokra helyezve emelnek a föld fölé.

Banglades

A folyókban gazdag területeken a bambuszból készült otthonok gólyalábakon állnak, mert gyakoriak az áradások.

Srí Lanka

A korábban Ceylonként ismert terület híres a teáiról, az ottani vidéken élők botok és pálmalevelek segítségével készítik az otthonaikat.

Equador

A vidéki területek elég mocsarasak, ezért arrafelé meg vannak emelve a házak, amik pálmából, mangrovéból, bambuszból, eukaliptuszból és földből készülnek leginkább.

Mexikó

Az aztékok leszármazottai vályogból készült épületekben élnek, amiket általában színesre festenek és hullámlemezekkel fednek.

Haiti

A gyakran hurrikánok és földrengések sújtotta területen ellenálló házakra van szükség, amit nem mindenki engedhet meg magának. A szerencsésebbek betonfalú, bádogtetős épületekben laknak.

Peru

A városok közelében, a dombokon élő peruiak egymáshoz közel épített faházakba húzódnak be a hideg elől.

Forrás: Compassion