Ha valaki ingatlanokat nézeget, akkor tudja, hogy egy idő után mennyire idegtépő tud lenni a böngészés.

Tengernyi sablonos szöveg, jól begyakorolt fordulatok, olykor átlátszó hazugságok és/vagy förtelmes helyesírás.

Olykor viszont felragyog a kreatívok ingatlanos csillaga és frappáns, szellemes hirdetésekkel örvendeztetnek meg bennünket. Olyanokkal, amiket tényleg jó olvasni, látni vagy hallani, mert mosolyt csalnak az arcunkra. Ilyenekből szemezgetünk most:

Kicsit más oldalról közelíti meg a hirdetést, de a maga nemében szintén díjat érdemlő remekmű az ingatlan.com oldalról:

Nem meglepő, az ember néha hibázik, mellé nyúl. Ám nem sokan járhattak már úgy, mint egy londoni cég, aki azért válna meg Magyarországon vásárolt ingatlanától, mert tévedésből vásárolta meg azt.

Ráadásul most a 113 négyzetméteres alapterületű lakás egy hétig kiemelt kedvezménnyel cirka 66,9 millió forintért lehet a szerencsés vevőé.

A Felcsúttól nem messze, a Hollán Ernő utcában található, országgyűlési képviselőknek járó, lakhatási támogatás igénybevételére is alkalmas 113 nm alapterületű lakás most egy hétig kiemelt kedvezménnyel kerülhet az Ön tulajdonába!

Az ingatlan 3 szobából (miniszterelnöki dolgozó – 18 nm, központi ellenség-meghatározó és migráncs-figyelő főhadiszállás – 24,5 nm, korrupció elfedő analitikai labor – 20 nm) illetve a szobákat összekötő, gyenge kommunikációs képességű egyének számára doorstep sajtótájékoztatók tartására alkalmas előtérből (19 nm), az EU-s pénzek lenyúlásának kifőzésére alkalmas konyhából, a gátlástalanság emésztésére alkalmas étkezőből illetve minden egyéb kormányzati célt kiszolgáló mellékhelyiségekől áll – kezdi a lakás bemutatását a hirdető, nem megszokott stílusban, aki fontosnak tartja kiemelni a lakás biztonságát ily módon: a vagyonnyilatkozatok valódiságának ellenőrzésére betolakodó újságírók ellen riasztórendszer véd. Az erkély jelenleg 6 nm, de miniszterelnöki engedéllyel akár a szomszéd ház rovására korlátlanul megnövelhető.

Tarlós István szerint kiváló: itt jár a korszerű 3-as metró, melynek csak a füstjét lehet látni és egymást érik az ácsorgó 4-es/6-os villamosok, valamint a hibaelhárításra váró 75-76-os trolik. Végső elkeseredés esetén a Duna mindössze 200 méterre van. A lakás pénzügyileg rendezett és jelenleg államosítás előtti utolsó tulajdonosát keresi. Ne habonyozzon, vegyen fel unokatestvéri hitelt még ma! Hívja az MNB-t a 06 (1) PIZ-KELL telefonszámot és kérje Gyurit! Ingatlanközvetítők a szerződéses feltételekről a bejegyzés alatt található címen vagy Árpi nevű kommunikációs és agyhalott-képző státusz-lovagunknál érdeklődhetnek.”

Korábban több ingatlanos oldalon megjelent hirdetés, ami már szintén inaktív, de még mindig klasszikusnak számít a témában! A szöveg változtatás nélkül:

“Van egy jó nagy házunk, amit eladnánk Neked. Azért pont neked, mivel szükséged van erre a házra, és nincs is Tőled messze, maximum 4,5 órányira autóval, amennyiben Magyarország területén vagy éppen.

Egészen pontosan hol is? Táton. Hát, ez lehet, hogy így elsőre nem sokat mondott. Annyit érdemes így elöljáróban tudni, hogy a neve 3 betűből áll, ebből 2 azonos (az első és az utolsó), így könnyen megjegyezhető (Ez egy átbulizott éjszaka után kifejezetten előny), és sokkal gyorsabban le lehet írni, mint azt, hogy Jászfelsőszentgyörgy, és egykori fővárosunktól nem egészen 10 km-re található. Szép. Tényleg. A többit google segítségével magad is meg tudod nézni.

A ház nagy. Nagyon. Még annál is nagyobb. Eleve ott kezdődik, hogy 2 szintes, tehát legalább kétszer akkora, mint amekkorának kinéz. Apám lakik benne jelenleg, és van a lakásnak olyan pontja, ahol 1 éve nem járt! Így már azért gondolom, jobban elképzelhető, hogy mekkora. Számokkal nem traktállak, minden helyiség pont akkora, amekkora kell. Ha kisebb lenne, üres helyek lennének a lakásban, ha valamelyik nagyobb lenne, akkor az meg kilógna a falon. Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy egyik sem kívánatos egy ház esetében.

Mondom a lényeget: A ház nagy, és van hozzá bitang nagy kert. Kb. 3000 fős koncertet lehet itt rendezni. De leginkább egy élővilágból vett példával tudom szemléltetni a méreteit. Az köztudomású, hogy a bengáli tigris ordítása 2,5 km-re is elhallatszik. Ha van egy bengáli tigrised, célszerű a kert végébe tenni. (Ha nincs, egy kis utánajárással biztosan lehet kölcsönözni.) Szóval, ha bent ülsz a TV előtt, már csak pianoban üvölt a tigris, ha egy kicsit felhangosítod a TV-t, már nem is hallod.

Többen kérdezték, hogy milyen a ház elosztása? Amilyennek szeretnéd! Megveszed, és oda teszed a falakat, ahova akarod. Egy alapos felújítás úgyis ráfér, ha hosszú távra tervezel. (A falakat érdemes még a felújítás előtt arrébb tenni.) Ha spórolni akarsz a fűtésszámlán, akkor egy szigetelés sem árt meg, jelenleg nem nevezhető A+ energiahatékonyságúnak. Persze, ha a tigrist költözteted a lakásba, ő viszonylag minimális fűtéssel is elvan, ekkor még a felújítást is elhanyagolhatod, tény ugyanis, hogy a tigrisek általában néhány hónap alatt lelakják a kecót. Sok ablaka is van, ami egyrészről jó, mert viszonylag későn kell villanyt kapcsolni, viszont az ablakpucolást nem lehet fél óra alatt letudni. Ja, az alapterületen belül van egy üzlethelyiség. Ez akkora, mint egy nagyobb garzonlakás, és ráadásul különbejáratú, külön kis előkerttel, így a tigris akár ide is jöhet. Aztán mi van még? Gazdasági épületek! Elméletileg garázs és műhely, de én már nem állnék be egy drágább autóval, ki tudja… Jelenleg műhely és tároló funkciója van, erre tökéletesen megfelel! A kert felé vannak még különböző ólak meg fészerek, lyukak és egyéb felépítmények, de ezekhez baromira nem értek, de jól hangzik, hogy van ilyen is. A tervezői zsenialitást szimbolizálja viszont, hogy az udvarban van egy szerelőakna is, így az olajcserét akár otthon is el tudod végezni, nem kis összegeket megspórolva ezzel!

Összefoglalva nézzük a település előnyeit:
– Közel van mindenhez,
– Gyorsan le lehet írni a nevét,
– Könnyen meg is lehet jegyezni,
– Szép.

Hátrányai:
– Nincs, maximum szubjektív alapon.

A ház előnyei:
– Tágas,
– Nincsenek benne üres helyek, és egyik helyiség sem lóg ki a ház falán kívülre,
– kb. 3000 fős baráti társaság is elfér a kertben,
– A tigrisüvöltés sem zavaró a kert végéből,
– Szabadon variálható elosztású,
– Tigris a lakásban is elfér, akár külön bejáratú lakrész is kialakítható neki,
– Számos gazdasági épület
– Szerelőakna!

Hátrányai:
– Lehet rá költeni egy kis pénzt
– Sokáig tart ablakot pucolni.

Az árból tetszőleges mértékben és tetszőleges irányba lehet alkudni, de előfordulhat, hogy ez esetben én is módosítom az alapárat, mert nem fair, hogy ha csak a vevő alkudozhat. Mondhatni, hogy majdnem azonnal költözhető, csak az a kérésem, hogy miközben pakoltok be, az apámat majd engedjétek ki.”

Szerencsére folytatása is lett, azt ide kattintva lehet elolvasni.

Vannak, akik a rövid lényegre szorítkoznak, mint például ez a néni:

“Utálom Iowa-t, kérem vegye meg a házam!”

Közzétette: Wendy Lange – 2019. február 22., péntek

Bár ő eredetileg a fiának szánta üzenetben, hogy megviccelje, véletlenül megosztotta. Az internet viszont imádja a bájosan őszinte hölgyet, aki ugyan annyira mégsem utálja Iowa-t, de a hócipője tele van a sok hóval már.