Menedék beporzóknak, katicáknak.

Kertünkben egyszerűen segíthetjük szálláshoz vagy tojásrakó helyhez a hasznos rovarokat, bogarakat. Egyre több helyen kapható előre elkészített bogárszálló, azonban egy kis idő és munka befektetésével akár gyakorlatilag ingyen is lehet sajátunk. Pintér Zsuzsanna is maga készített egy amellett, hogy hasznos, igazán mutatós darabot kertjükbe.

Kertszerető család vagyunk madárbarát kerttel. A lányom vásárolt több bogárhotelt és ekkor merült fel bennem, hogy én saját kezűleg fogom elkészíteni az én bogárhotelemet. Interneten utánanéztem milyen hasznos, ha van ilyen a kertünkben.

Az alap egy műanyag rekesz, melyben tavasszal az egynyári virágokat kaptam a virágostól. Deszkák, farönkkarika, szalma, toboz, faháncs, fűrészpor, nádszár, murva, tégla, zsindely, ami még belekerült. Nyitott szemmel kellett járni, így sikerült tobozt és nádszárat is begyűjtenem.

A farönkkarikába lyukakat kellett fúrni, az elválasztó deszkákat méretre szabni, majd a helyére került minden.

Amikor már minden előállt, gyorsan ment. Szerintem a gyűjtéssel együtt kb. 8 óra ráfordítással készült el.

Pontosan nulla forintba került. A rekesz, szalma, fűrészpor, faháncs, murva, zsindely, papírguriga, mind saját tulajdon. A tobozt és a nádszálat szabadban gyűjtöttem.