Fényűzés, pompa, kényelem.

Úgy tűnik, minden igényt kielégítenek az alábbi madárodúk és költőládák.

Családi házas övezetekben a kerteket szívesen keresik fel a különböző kismadarak élelem után kutatva. Telente madáretetőben kihelyezett eleséggel segíthetjük őket, míg költési időszakban jól jöhet nekik pár mesterséges odú vagy költőláda.

Ezek az ember alkotta fészekodvak több típusban léteznek, attól függően, melyik madárfaj speciális igényeinek kívánnak megfelelni. Többek között formában, méretben, illetve a röpnyílás kialakításában különböznek, így amikor beszerzünk vagy magunk készítünk egyet, ezekre a fontos részletekre mindenképpen érdemes odafigyelnünk. Csakúgy, mint a madárlak rögzítésére, hogy extrém időjárási körülmények között is stabilan megmaradjon a helyén.

Két költés között pedig azzal járhatunk tollas barátaink kedvében, hogy alaposan kitakarítjuk az odút, hogy a következő fészekfoglaló tiszta, rovarmentes helyen tudjon új fészket rakni.

Akik a fentieken kívül a fészkelőhely külsejére is sokat adnak, azok figyelmébe ajánljuk az alábbi színes, dekoratív, esetenként viccesen vidám darabokat: