Egyszerű, de nagyon látványos megújulás.

Egy kerti csap bár kétségkívül szükséges és hasznos, nem feltétlenül esztétikus. Kiváltképp akkor nem, ha a küllem talán nem is volt szempont a kivitelezésekor.

Fekete Máté gyönyörű eredményt ért el akkor, amikor a kertjükben álló csapot néhány beton kerítéselem és egy új rézcsap segítségével újjávarázsolta.

Két éve költöztünk Budapest belvárosából egy kis Heves megyei faluba a feleségemmel. Imádjuk a falusi élet minden percét. Az első év főleg a ház belső felújítására ment el és mostanra jutottunk a kert csinosításáig.

Volt a kertben a képen látható nem túl esztétikus kerti csap, ami egy csúnya fém csőből és egy csapból állt.

Eleinte faburkolaton gondolkoztam, de éreztem, hogy az nem lenne elég tartós. Pár hete találtam rá a Barkácsolni jó! Facebook csoportra, ahol egy ehhez hasonló kerti csaphoz kértek ötleteket és ezt a megoldást kommentben láttam. Nagyszerű csoport egyébként, rengeteg ötletet, inspirációt ad.

A legközelebbi barkácsboltban tudtam megvenni a beton (kerítés-) elemeket a fedlappal. Itthon volt csemperagasztó és egy közeli gazdaboltban pedig tudtam venni szép réz csapot hozzá.

Az elkészült oszlopon a csap körül természetesen látszott a fúrás nyoma, amit szerettünk volna eltüntetni. Itthon találtam egy régi csaphoz tartozó takaróelemet, ami letisztítva, lefestve tökéletes megoldásnak bizonyult.

Elsőre a legalsó elemet az alaphoz kevés ragasztóval rögzítettem, így kicsit mozgott. Másnap az egész építményt megemelve pótoltam a csemperagasztót, így már tökéletes és nagyon erősen megkötött.

Az alapanyagok megvétele után maga a megépítés 2-3 órát vett igénybe.

A kockák 600 Ft/darab áron voltak, a fedlap 1700 Ft körül, a réz kerti csap pedig 3-4000 Ft körül volt. Így összességében 10.000 Ft alatt volt az összes költség.