Az alábbi öt pontot semmiképp ne hagyjuk ki.

Az mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy az óév elmúltával lassan itt az ideje leszednünk a karácsonyfát és elcsomagolnunk az ünnepi dekorációkat. Ne hagyjuk azonban, hogy csupán ez az egyetlen feladat árválkodjon a januári teendőink listáján. Az év első hónapja ugyanis az egyik legjobb időszak arra, hogy helyiségről helyiségre haladva, holmijainkat rendszerezve rendet rakjuk az otthonunkban. Ha ezt nem mulasztjuk el megtenni, a jól elvégzett munka örömével, felfrissülve, üdén tekinthetünk az új esztendő kihívásai elé.

1. Konyha

Élezzük meg a késeinket és készüljünk fel arra, hogy idén új konyhaművészeti remekkel lepjük meg szeretteinket. Hogy ez könnyen, gördülékenyen menjen, tegyünk rendet a konyhaszekrényben, polcokon, fiókokban. A lejárt szavatosságú élelmiszerektől szabaduljunk meg.

2. Ruhásszekrények, gardrób

Nézzük át a ruhatárunkat: a több éve használaton kívüli ruhadarabokat már nem érdemes megtartanunk. A jó állapotban lévő darabokat dobjuk be egy közeli ruhagyűjtő konténerbe. Ha szükséges, a nagyobb áttekinthetőség érdekében szerezzünk be ruhaakasztó fogasokat.

3. Fürdőszoba

Nézzük át a fürdőszobaszekrényt, a régi, lejárt higiéniai termékeket dobjuk ki.

4. Nappali

A díszpárnák kapjanak friss huzatot, a tévénézős bekuckózáshoz használt plédeket, takarókat mossuk vagy tisztíttassuk ki.

5. Hálószoba

Tegyünk rendet a rendszerint túlzsúfolt éjjeli szekrényen, hogy csak a legszükségesebb tárgyak foglaljanak helyet. Készítsünk ki elalvás előttre egy-két új, izgalmas olvasmányt.