Lehangoló látvány a tönkrement műbőr.

Amikor azt gondolnánk, csak az áthúzás vagy a csere segít egy egyébként még jól funkcionáló, ám esztétikai szempontból kevéssé megfelelő bútordarabon, van más megoldás is: használjunk fóliát! Ahogyan az alábbi történet is jól mutatja, fóliázással felfrissíteni akár egy műbőrrel készült kanapét is lehetséges. Varga-Boda Márta mondja el a következőkben, hogyan is kell mindezt elképzelni:

A kanapé, amiről szó van, alig 5 éves és közel 200 ezer forint volt, és sajnos a műbőr részei (karfák) elkezdtek fesleni. Eleinte csak pici műbőrdarabok, később már egész nagy részek potyogtak le. Nagyon igénytelen kinézetet adva a kanapénak.

Mivel éppen felújítás közben vagyunk, így most nem aktuális a kanapécsere, ezért más alternatíván gondolkoztam. Köztük volt, hogy varratunk rá valamit, de rájöttünk, hogy csúnya lenne. Ekkor kezdtem el keresgélni  kanapéfelújítás témakörben. Így bukkantam rá egy Facebook oldal csoportjára, ahol hasonló problémával kapcsolatos posztokat láttam. Öntapadós bőrhatású fóliával oldották meg a problémát. Nem is gondolkodtam, felkerestem az oldalt, ahol meg lehet vásárolni. Előtte nagyjából kimértem mekkora mennyiség kell majd. 6 tekercs fóliát rendeltem, mely postával együtt volt 13 ezer Ft.

Amire tehát szükség volt:

  • fólia
  • olló
  • szike
  • mérőszalag
  • vonalzó
  • hajszárító
  • simító (én ezt gumi lappal ellátott szélvédő kaparóval oldottam meg, képeken látszik)

Először is portalanítottam a kanapét, majd kivágtam az adott részre kimért darabot, óvatosan rásimítottam, figyelve arra, hogy ne gyűrődjön meg, illetve minél kevésbé legyen levegős. Ezután jött a hajszárító, amivel elkezdtem rámelegíteni a fóliát, és a simítóval erősen végighúzni, hogy egyrészt jól tapadjon, másrészt kimenjen az összes levegő.

Pici rátakarással elég számolni, az illesztések igazából láthatatlanok, nagyon közelről látszanak csak. Mivel volt egy 2 és fél éves kis segítségem, így kicsit lassabban ment, de ha összeszámolom, olyan 5 órát vett igénybe szépen lassan haladva.

Nagyon elégedett lettem az eredménnyel, minőségi a fólia. Azóta is gyönyörű, pedig a kisfiam nem kíméli. Bátran ajánlom mindenkinek, abszolút semmi extra nem kell hozzá és nagyon költséghatékony megoldás.

Köszönjük Mártának, hogy megosztotta velünk a kanapéfelújítás történetét! Bízunk abban, hogy sokak számára nagy segítség lesz.