Sokszor elég nehéz megtalálni a megfelelő ajándékot a szeretteink számára.

Amíg a gyerekeknek a játék mindig jól jön, a felnőtteknek már nehezebb meglepetést okozni. Sok mindent, amire vágytak, már megkaptak vagy megvettek maguknak, vagy akkora összegbe kerülnek, amit nem engedhetünk meg magunknak. Mégis, ami igazán fontos és emlékezetes, az forintban nem is feltétlenül kifejezhető. Nem megvásárolható, de megfizethetetlen. Ezek közé tartoznak a kedves gondolatok, a bölcs tapasztalatok, a szívességek és az élmények.

Ezek ugyan megfoghatatlanok, de roppant értékesek. Ahhoz, hogy ezeket ajándékba tudjuk adni, segítségül tudunk hívni egyszerű befőttesüvegeket vagy dobozokat, amiket kidekorálunk a karácsony fényében.

Ezekbe kerülnek a cetlik, amik az előbb felsorolt dolgokat képviselik. Bár nyomtathatjuk is a szöveget, de kézzel írva mégis személyesebb.  Az iromány szóljon valóban arról, akinek szánjuk.

A bókok és dicséretek

Ebben méltathatjuk a másik külső és belső jó tulajdonságait, azokat a dolgokat, amik miatt becsüljük, szeretjük és felnézünk rá. Ezek az apró vallomások szebbé teszik a másik ember napját, amikor olvassa, az őszinte bókok jót tesznek az önbecsülésének.

Szívességek

Felajánlhatjuk a segítségünket bármilyen témában, ami a másik ember életét egy kicsit könnyebbé teszi. Ez lehet a mosogatástól kezdve az olajcserén át a kutyasétáltatásig bármi, az erre feljogosító “kupont” szerettünk bármikor beválthatja. Persze olyasmit ajánljunk fel, amit aztán valóban valóra is tudunk váltani!

Bölcsességek

Ezek lehetnek életszépítő idézetek, vagy olyan jellegű tanácsok, amik a nehéz helyzetekben is támaszt nyújtanak. Olykor egy-egy mondat is képes erőt adni a folytatáshoz.

Élmények

Ez a felajánlás szóljon a közösen megélhető élményekről, legyen az tánc, társasjáték vagy akár valamilyen extrém sport. Ha nem is tudjuk azonnal kivitelezni, a jövőbeli tervekben helye van az együtt átélt tapasztalatoknak.

Végső soron nem a tárgyakra fogunk emlékezni, hanem a közös pillanatokra és érzésekre!