Fényeskedjék a zöld szinte minden árnyalatában.

Megszámlálni se tudjuk, hányféle módon lehet a kiürült műanyag flakonokat újrahasznosítani és a legkülönbözőbb dísz- vagy használati tárgyakat készíteni belőlük. Vannak, akik mondhatni művészi szintre emelik a flakonok átalakítását, újjávarázsolását. Esetenként előfordul, hogy a végeredmény a készítő legmerészebb álmait is felülmúlja és igazi műalkotás születik.

Ilyen ez a mutatós, egyedi csillár is, amely több, különböző színű flakon felhasználásával készült. A búra tulajdonképpen színes műanyag levelek sokaságából áll, amelyek a flakonokból kerültek kivágásra. Annyira magával ragadó, hogy a szemünket alig tudjuk levenni róla! Helyezzünk el benne egy LED-es izzót és máris élvezhetjük a kreatív mennyezetlámpa ragyogó fényét a szobában. De hogy hogyan tudjuk magunk is elkészíteni? Lássuk!

Fotó: icreativeideas.com

Amire szükségünk lesz

  • különböző színű műanyag flakonok
  • forrasztópáka a levelekhez
  • vékony rézhuzal a gallyakhoz
  • drótkeret
  • LED-es izzó
  • kisolló
  • kés

Elkészítés

1. Készítsünk elő több, különböző színű műanyag flakont.

2. Kisollóval vágjunk ki a flakonokból levél alakú darabokat.

Fotó: icreativeideas.com

3. A forrasztópáka vagy hasonló eszköz segítségével dolgozzuk el körben a levelek széleit, hogy kissé behajoljanak, íveltek és fényben mutatósabbak legyenek. A művelet közben legyünk óvatosak, vigyázzunk a kezünkre, a forrasztópáka süt, éget!

Fotó: icreativeideas.com

4. A forrasztópáka hegyével erezetet is vájhatunk a levelekbe.

Fotó: icreativeideas.com

5. A rézhuzalból vágjunk kb. 20 cm-es darabokat. Fogjunk egy huzaldarabot és a végét forrósítsuk fel, hogy át tudjuk döfni a leveleken. Az átszúrt levelek tövénél csavarjuk meg többször a huzalt, hogy a levelek szépen álljanak, ne fityegjenek. Készítsünk több leveles ágat.

Fotó: icreativeideas.com

6. A leveles ágakat erősítsük fel, rendezzük el szépen a drótkeret köré.

Fotó: icreativeideas.com

7. Ezzel el is készültünk, már csak várnunk kell, hogy besötétedjen és kipróbálhassuk a saját kezűleg készített csillárunkat! Hát nem káprázatos?

Fotó: icreativeideas.com