Az igen nehéznek bizonyuló idei év mindenkit megviselt.

2020 igencsak kitett magáért a borzalmak tekintetében. A koronavírus-járvány, természeti katasztrófák és más tragédiák borzolták az emberek idegeit, ezt próbálják sokan feledtetni a korai karácsonyi készülődéssel.

Amíg a kereskedelmi egységekben felhőkölünk az októberi Mikulásokon és karácsonyi díszeken, az otthonokban úgy tűnik elvarázsol. Az örömteli készülődés, az ünnepi dekoráció, a karácsonyra hangolódás a pszichológusok szerint is boldogabbá tesz.

Míg egyeseket a hideg is kiráz a tömény karácsonyi hangulattól, sokaknak ez az év legkellemesebb része. Az izgalommal teli várakozás közben többet gondolunk a szeretteinkre, könnyebben idézzük fel az idilli emlékeinket is (persze, ha voltak ilyenek). A dekorációkészítéssel teret engedünk a kreativitásunknak, megéljük az alkotás örömét, a kültéri díszítés másokat is jobb kedvre derít. Aki nem Grincs módjára áll az ünnepekhez, valószínűleg idejében elkezd foglalkozni vele. Ez történik idén sokkal korábban, sokan már most karácsonyfát állítottak.

Erre lehet egyrészt úgy tekinteni, hogy felkészültek a legrosszabbra a korai faállítással, mert ki tudja, mit hoz még év vége, de lehet úgyis, hogy ez amolyan jó ómen, ami megpecsételi, hogy kellemesebb legyen az advent és az azt megelőző időszak is. Mindenki tegyen belátása szerint, de egy biztos: a környezetünk szépítése garantáltan jó hatással van a lelkivilágunkra!

Forrás: Good Housekeeping