Egy floridai család mit sem sejtve csináltatott díszkivilágítást az otthonára.

Mivel a családfő nem tudott vagy nem akart a tetőre mászni, ezért egy ezzel foglalkozó céget bízott meg a feladattal. Teljesítették, amit vállaltak, november 6-án kidekorálták az ingatlant.

A világító fényeknek azonban nem örülhetett felhőtlenül sokáig a család, ugyanis pár nappal később már kézhez is kaptak egy levelet, miszerint megsértették a helyi közösségi megállapodást a korai dekorációval, és amennyiben nem szedik le, napi 100-1000 dollár közti pénzbírságra számíthatnak.

Mennyi dekoráció számíthat túl soknak?

Mint utóbb kiderült, a helyi szabályozás szerint nem lehet hálaadás, azaz november negyedik csütörtökje előtt dekorálni. Eredetileg azért hozták ezt a rendeletet, hogy ne hagyják kint az emberek egész évben a karácsonyi dekorációt, de jelen esetben egy szomszéd bejelentése elég volt ahhoz, hogy probléma legyen a díszkivilágításból. A család ügyvédhez fordult, próbáltak alkut kötni a város vezetésével, hogy hálaadásig le nem szednék, de addig kikapcsolnák a fényeket, hogy ne kapjanak pénzbírságot, de ennek eredményességéről nincs információnk.

Ez a történet azonban felvet egy pár kérdést: novemberben tényleg korai lenne dekorálni? Ha a szabály szerint igen, akkor is fel kell jelenteni azt, aki szebbé szeretné tenni a környezetét? Tényleg ennyire zavaróak a színes fények? Vagy csak a szeretet ünnepének közeledte másokból a Grincset csalja elő?

Forrás: AP