Még a legrutinosabb szakácsoknak, háziasszonyoknak is okozhatnak meglepetést a különféle konyhai eszközök.

Van, aminek egyértelmű a funkciója, míg mások sok fejtörést okoznak a megtalálójuknak. Nem minden konyhában megtalálhatóak, de azért érdemes tudni mi mire való.

Nézzük meg a különböző nem hétköznapi(nak látszó) holmikat és azt, hogy mire használhatóak!

Az ezüstkészletek oszlopos darabja volt a teáskanál kisebb, látszólag életlen eszköz. Ezt a citrusfélék hámozására használták.

Ez a mókás kanálszerű izé a közepéhez helyezett ujjal alkalmassá válik arra, hogy a sütőtök pépjét kikanalazzuk vele.

Ez a középkori kínzóeszközökre hasonlító dolog segít abban, hogy egy nagyobb darab sült húst stabilan tartsunk a szeleteléshez.

Aki ezt a kelléket látva a hámozásra tippelt, nem tévedett, valóban arra való. A kukorica hámozására használják.

Ez egy kicsit talán közismertebb eszköz, de aki még nem látott ilyet eláruljuk: fedeleket és kupakokat lehet nyitni vele.

Ez a furcsán lyukacsos és recés kés a mirelit ételek felvágásához nyújt segítséget.

Nem, ez nem egy furcsa hajkefe, hanem egy kényelmes halpikkelyező.

A csipesz és a fogó különleges szerelemgyereke megkönnyíti a tenger gyümölcseinek előkészítését, például a homár ollóinak eltávolítását.

Az aprócska mütyürt, ha megnyomjuk, akkor egy kis tüske jön ki belőle. Ezzel lyukasztották a tojásokat, hogy főzés közben ne repedjenek meg. Ennek kapcsán viszont adja magát a másik kérdés, hogy ha nem is repedt meg, a lyukon nem jött ki a fehérje?

Forrás: Reddit