Kissé naiv elgondolásnak tűnik, mégis nemes cél rejlik a különös akció mögött.

Alex Biron egy kulcsot tett a lábtörlője alá, mintegy megkönnyítve a betörők dolgát. A tolvajok azonban nem örülhetnek a könnyen jött sikernek, hiszen a kulcs nem a házat nyitja vagy a környéken bármit, hanem egy vancouveri West End Vancity Bankban található széfet, ahová a férfi némi készpénzt és egy önsegítő könyvet rakott. Ezzel szeretné elérni, hogy aki betörésre adja a fejét, elgondolkodjon egy pillanatra és éljen a lehetőséggel, hogy új életet kezdjen.

A környéken, ahol él, nem ritkák a betörések, mégsem zárakat vagy rácsokat szereltetett fel, hanem a legnyilvánvalóbb rejtekhelyre tette a kulcsot, majd nyilvánossá tett a TikTok-on egy videót, amiben el is magyarázza a koncepcióját, amivel talán megváltoztathatja pár ember életét.

Elmondása szerint félévente-évente eltűnik a kulcs.

A szándék nemes, de vajon akad, aki él is a lehetőséggel? Vajon, aki mások meglopásából tartja fenn magát, az kényszerűségből teszi, vagy csak ezt találja a legkönnyebb megoldásnak? Lehet, hogy valaki el is olvassa azt a bizonyos könyvet, vagy csak félredobva felmarkolja a pénzt és folytatja tovább a “hivatását”?

Jó lenne tudni, jó lenne hinni, hogy ennyi elég ahhoz, hogy megváltoztassuk valakinek a kisiklott életét. Talán a bizonyosság tudatában sokkal többen folyamodnának hasonló módszerhez.

Forrás: BoredPanda