Különleges megoldás.

Mutatós karácsonyi dekorációt készített Nagy Katalin szinte csupa újrahasznosított alapanyagból. A régi próba-, pontosabban szabóbabára organza anyag és növények kerültek. Az alábbiakban Katalintól tudhatjuk meg a projekt részleteit:

“Lakberendezéssel, belsőépítészettel foglalkozva sokszor készítek egyedi dekorációkat is, főleg ünnepi alkalmakra. A próbababás karácsonyi dekoráció egy fürdő aulájába készült. A célom az volt, hogy valami egyedit, nem szokványosat hozzak létre, ami egy kicsit más módon idézi meg a karácsonyi hangulatot, mint a hagyományos díszítések.

Mindig igyekszem meglévő vagy kis költséggel beszerezhető anyagokat és a természetben megtalálható dolgokat felhasználni a dekoráláshoz. Egyrészt fontos a költséghatékonyság, másrészt amiatt teszem, mert nagyon szeretek  újrahasznosítani.

A terméseken és növényeken kívül (tobozok, citromkarikák, borostyán, fenyőágak) minden egyebet a fürdőben találtam hozzá. A próbababa (ami az egész koncepciót ihlette) a fürdő shopjában árválkodott egy sarokban, mivel a lába már elég rozoga volt (és nem is lett volna elég magas), ezért egy fa kábeldobra rögzítettem. (Villanyszerelőktől kunyeráltam.) A csibeháló (ami a szoknya alapja) és az organza függöny egy régebbi projektemből maradt (szintén a fürdőbe készítettem), most ezt is felhasználtam.

Az elkészítése kb. 2 órát vett igénybe. A kábeldobba állított próbababára csibehálóból készült a szoknyaforma, ebbe tűzködtem a fenyőágakat és a borostyánt. Az organza anyagot egyszerűen a babára csavartam és összetűztem. A zöld részét meglévő, régebbi karácsonyfadíszekkel (arany, bronz, barna) és termésekkel díszítettem.

Semmit nem kellett vennem, csak pár citromot, így gyakorlatilag nem volt költsége. Ha valaki úgy szeretné megcsinálni, hogy mindent meg kell venni hozzá, akkor kb. 10-15 000 Ft körül lehet kihozni, attól függően, hogy használtan vagy újonnan vesz próbababát (pontosabban szabóbabát), de ezt akár házilag is lehet készíteni.”