Online is megveheted.

Egészen eddig nem jöttünk rá, mire vágyunk még karácsonykor.

Két egyforma karácsonyfa nem létezik, mint ahogyan az ízlésünk is különbözik embertársainkétól. Vannak, aki a hagyományos, kivágott örökzöldre esküsznek, mások konténeres élő fenyővel ünneplik a karácsonyt, amely jobb esetben túléli az ünnepek megpróbáltatásait. Megint mások évről évre rendre előveszik az előző évben akkurátusan elcsomagolt műfenyőjüket. Ezek közül az igényesebb darabok valóban a megszólalásig hasonlítanak egy igazi fenyőre. No és vannak, akik annyira nyitottak a karácsonyi tradíciók megreformálását illetően, hogy oszlopkaktusz alakú műfenyőt, mondhatni “karácsonyi kaktuszt” szereznek be karácsonyfának.

Fotó: amazon.co.uk

Az oszlopkaktuszt, annak is a kandeláberkaktusz elnevezésű fajtáját egyébként mi is jól ismerhetjük, ha máshonnan nem, gyermekkorunk westernfilmjeiből.

Fotó: amazon.co.uk

Magasságát tekintve az újdonságnak számító, kaktuszt formázó műfenyő három különböző méretben (150, 180 és 210 cm) kapható. A termékleírás szerint jó minőségű, alaktartó PVC-ből készült, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a tárolás, kicsomagolás és összeszerelés során nem fog csúnyán összenyomódni, deformálódni. Azaz hosszú időn keresztül olyan hatást fog kelteni, mintha újonnan vásároltuk volna.

Fotó: amazon.co.uk

A leírás kitér továbbá arra, hogy a termék összerakása igen egyszerű, és mivel már az energiatakarékos LED-izzós fényfüzér is alapból fel van rá szerelve, amint végeztünk a részei összeillesztésévél, gyakorlatilag már kész is a rendhagyó karácsonyfánk. Természetesen aggathatunk rá további díszeket, a szett ezeket is tartalmazza: aranyszínű és piros gömb függőket, valamint egy dekoratív aranysárga masnit, amellyel a kaktuszfenyő legmagasabb pontját díszíthetjük. Ne feledkezzünk meg a fém karácsonyfatalpról sem, amelynek végeire műanyag zárókupakokat húzhatunk, hogy megóvjuk a parkettát.

Fotó: amazon.co.uk

Érdekesség, hogy a kaktusz alakú karácsonyfára adott visszajelzések nagyrészt pozitívak. Az értékelést leadók 77%-a 4 vagy 5 csillaggal jutalmazta a fát, ráadásul többen saját fotót is mellékeltek a feldíszített műkaktuszukról. Ezen vásárlók döntő többségére jellemző, hogy az USA délnyugati részén élnek, amely terület egyben az oszlopkaktusz természetes élőhelye is. Nem csoda ezért, hogy a helybeliek kapva kaptak az alkalmon, hogy a környezetükben egyébként is oly gyakori és közkedvelt oszlopkaktusszal ünnepeljék a karácsonyt.

A kaktusz alakú műfenyőt egyéb műfenyők és cserepes műnövények társaságában az Amazon.com oldalán itt lehet megtekinteni.