A márvány, a természetes kövek és a nagyméretű burkolólapok hódítanak majd, illetve előtérbe kerül az olasz életérzés és a 3D.

Öt pontban foglalhatók össze a fürdőszobák vonatkozásában kibontakozó legfrissebb irányzatok.

1. A márvány dominanciája

A luxusfürdőszobák klasszikus burkolóanyaga a márvány, a mostani trendek azonban a szürke árnyalatainak dominanciáját domborítják ki. A csontfehértől egészen a grafitig számos átmenet megtalálható a piacvezető gyártók kínálatában. A nagyméretű burkolólapok nemcsak innovatív belsőépítészeti megoldásnak számítanak, hanem csodálatos, homogén teret és egységes felületet is varázsolnak a fürdőszobába.

2. Cementminták a minimalizmus jegyében

A minimalista cement- illetve betonelemek, amelyek retro stílusú mozaikmintával kiegészülve látványos tereket eredményeznek szintén egyre népszerűbbek. A pasztell burkolóanyagok mellett jellemzőek a nagyméretű falicsempék és a toszkán kiegészítők.

3. Monumentális burkolólapok

Legyen szó bármilyen burkolóanyagról, a következő évek fürdőszobáit a nagyméretű lapok fogják meghatározni. Ezek telepítése különleges szakértelmet és eszközöket kíván.

4. Az olasz életérzés

Itáliában domináns belsőépítészeti stílus az úgynevezett terrazzo, amely mozaikos, gyakran etno mintás burkolóanyagokat ötvöz a klasszikus, egyszínű, letisztult darabokkal. Különlegessége, hogy annak ellenére, hogy a terrazzo tulajdonképpen csupán egy műkő, előállítása során mégis természetes alapanyagokat használnak fel. Lerakása igazán nagy kihívásnak számít, a végeredmény azonban szemet gyönyörködtető, tartós és rendkívül strapabíró lesz.

5. Új, 3D-s felületi struktúrák

A háromdimenziós falfelületek igazán látványos megoldásnak számítanak, és merőben új lehetőségeket nyitnak meg a belsőépítészek előtt. Az új kerámiafelületek a hatalmas terekben drámaian is hathatnak, miközben kisebb helyiségekben használva a lakóterek fókuszpontjává válhatnak.

Cikkünk megírásához az újHÁZ Centrum sajtóanyagát használtuk.