A pandémia alapjaiban rengette meg a világunkat.

A koronavírus érkezése mindent megváltoztatott, sok dolog értékelődött át az elmúlt közel két évben. Ez alól a házépítési trend sem kivétel, az újonnan épülő házak kialakítására is hatással volt a járvány.

Mivel egyre több helyen jelent meg a home office intézménye és sokat voltak összezárva az emberek, jobban odafigyelnek a különálló, zárható helyiségek meglétére. A közösségi terek lettek leginkább feláldozva erre a célra, a hatalmas, amerikai konyhás nappalik mérete csökkent leginkább a házi irodák javára. Szükség lett az egyértelmű félrevonulás lehetőségére, hogy nyugodtan lehessen egy telefont lebonyolítani vagy megírni egy e-mailt anélkül, hogy a családtagok zavarnák egymást.

Nagyjából ugyanezekért az okokért nagyobb hangsúlyt kap már a hangszigetelés is, nem csak házon kívül, hanem belül is.

Ezen felül a kertek, udvarok a lezárások nagy nyertesei, minden eddiginél nagyobb figyelmet kapnak a ház körüli terek. Sokan vágtak bele a kertészkedésbe, de akik nem, szintén szívesen alakítanak ki kényelmes közösségi helyeket a szabad levegőn.

Mivel senki sem tudja meddig tartja még a világot sakkban ez a betegség, így ez a tendencia jó eséllyel meg is fog maradni.